Lounais-Häme Forssa

Korona vaikutti vain vähän HKScanin liiketulokseen – Kuluttajien kysyntäpiikki näkyi Forssan tehtaalla maaliskuussa

Kuluttajien kysyntäpiikki näkyi Forssan tehtaalla maaliskuussa. Yhtiön mukaan tuotanto kuitenkin normalisoitui huhtikuussa, ja koronan vaikutukset yhtiön liiketulokseen jäävät vähäisiksi.
Koronaviruksen vaikutukset ulottuivat myös HKScanin Forssan tehtaalle kysyntäpiikin muodossa. Kuva: Seppo Pessinen
Koronaviruksen vaikutukset ulottuivat myös HKScanin Forssan tehtaalle kysyntäpiikin muodossa. Kuva: Seppo Pessinen

Koronavirus on toistaiseksi vaikuttanut vain vähän HKScanin liiketulokseen, selviää yhtiön torstaina julkistamasta osavuosikatsauksesta.

Yhtiön vähittäiskauppamyynti kasvoi maaliskuussa voimakkaasti, mutta samaan aikaan ravintoloiden tilaukset heikkenivät merkittävästi. Myös kustannusten nousu vaikutti siihen, että koronan kokonaisvaikutus jäi taloudellisesti varsin vähäiseksi.

Vuoden ensimmäinen neljännes toi yhtiölle muuten kohtuullisen hyviä uutisia.

Liikevaihto kasvoi 7 prosenttia ja vertailukelpoinen liiketulos parani, mutta jäi kuitenkin 3,9 miljoonaa euroa tappiolliseksi. Viime vuonna samaan aikaan vertailukelpoinen liiketulos oli 10,1 miljoonaa euroa pakkasella.

Toimitusjohtaja Tero Hemmilän mukaan ensimmäinen vuosineljännes on toimialan tulokselle tyypillisesti haastava:

– Olen kokonaisuutena tyytyväinen HKScanin ensimmäisen vuosineljänneksen 6,2 miljoonan euron tulosparannukseen, vaikka kaikkien liiketoimintayksiköiden tuloskehitys ei ollut tyydyttävä. Tavoitteena olevaan kannattavuustasoon on vielä pitkä matka, mutta suunta on oikea, toimitusjohtaja sanoo osavuosikatsauksessa.

HKScanin vertailukelpoinen liiketulos heikkeni Suomessa 3 miljoonasta 3,5 miljoonaan euroon, mutta samaan aikaan yhtiön liiketulos kasvoi Ruotsissa, Baltiassa ja Tanskassa.

Hemmilän mukaan covid 19 -epidemia aiheutti yhtiön markkina-alueilla arvaamattomia muutoksia ja ensimmäinen vuosineljännes päättyikin varsin poikkeukselliseen tilanteeseen.

Viruksen vaikutukset ulottuivat myös Forssan tehtaalle, kun vähittäismyyntiin tuli kysyntäpiikki maaliskuussa. Erityisesti jauhelihan ja ruokamakkaroiden kysyntä kasvoi nopeasti. Tuotteet valmistetaan Vantaalla, mutta niiden liharaaka-aine tulee Forssasta.

HKScanin viestintäjohtaja Marja Siltala kuitenkin vakuuttaa, että huhtikuusta lähtien Forssan tehtaan tuotanto on toiminut normaalisti.

– Forssan yksikköön tuli huhtikuun alusta alkaen 125 kesätyöntekijää. Määrä on suurin piirtein sama kuin aiempinakin vuosina ja kesätyöntekijöiden aloittamisaikataulu on pysynyt ennallaan, Siltala kertoo sähköpostitse.

HKScanin toimitusjohtaja kiittää osavuosikatsauksessa henkilöstöä, sopimustuottajia ja yhteistyökumppaneita hyvästä työstä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic