Lounais-Häme Kanta-Häme

Koronakriisi lykkää Assi-sairaalan päätöksiä

Talousnäkymien sumeneminen heijastuu sairaalahankkeen etenemiseen.
Assi-päätökset siirretään syksyyn. Assin eli uuden Ahveniston sairaalan havainnekuva elokuulta 2019. Kuva: Team Integrated. Kuva: havainnekuva
Assi-päätökset siirretään syksyyn. Assin eli uuden Ahveniston sairaalan havainnekuva elokuulta 2019. Kuva: Team Integrated. Kuva: havainnekuva

Koronatilanne on siirtämässä Assi-sairaalaan liittyvän päätöksenteon syksyyn, kertoo sairaalahankkeen projektijohtaja Petrus Kukkonen.

Syynä on talousnäkymien nopea sumeneminen. Jos päätöksiä tehtäisiin nyt, palveluntuottajien (Skanska, Sweco ja Team Integrated -työyhteenliittymä) epävarmuus tulevasta voisi heijastua hintoihin ”koronalisänä”.

– Päätöksentekoaikataulua halutaan arvioida uudestaan, jotta vältyttäisiin koronasta johtuvilta merkittäviltä ylimääräisiltä kustannusvarauksilta.

Allianssin johtoryhmä palaveerasi tilanteesta tiistai-iltana.

– Sen lopputulemana sairaanhoitopiirin hallitukselle tullaan esittämään aikataulun tarkistamista, Kukkonen sanoo.

Sairaanhoitopiirin hallitus pitää kokouksen ensi viikon aikana. Asiasta tiedotetaan lisää maanantaina.

Assi-hankkeessa on tarkoitus edetä edelleen nykyisen budjetin puitteissa, Kukkonen toteaa.

– Suunnittelu on edennyt hyvin ja kustannukset hahmottuneet. Kesäkuun lopussa tiedetään, millaiseen kustannusraamiin Assi asettuu.

Kukkonen ei usko, että koronan aiheuttama kuntatalouden kyykky vaarantaisi koko Assi-hankkeen toteutumisen.

– Keskustelua varmasti käydään, mutta myös kuntien kannalta uusi sairaala on kokonaisuutena järkevämpi vaihtoehto kuin vanhan peruskorjaaminen.

Sairaanhoitopiirin viestintäjohtaja Iisakki Kiemunki arvelee, että koronakriisi on omiaan kirkastamaan päätöksentekijöille, kuinka tärkeää on huolehtia erikoissairaanhoidon toimivuudesta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic