Lounais-Häme Kanta- ja Päijät-Häme

Koronamaaliskuu näkyi poliisin tehtävissä: Kotihälytysten määrä kasvaa, kun elämä rajoittuu kodin seinien suojiin

Kotihälytysten määrä kasvaa koronakriisin mukana.
Kuvituskuva. Kuva: Seppo Pessinen
Kuvituskuva. Kuva: Seppo Pessinen

Koronaepidemia ja elämän rajoittuminen kodin seinien sisäpuolelle näkyy muutoksena poliisin työtehtävissä. Kaikkien hälytystehtävien määrä laski tammi–helmikuussa, mutta maaliskuu lisäsi perhe-elämään liittyviä hälytyksiä.

Hämeen poliisin alueella kirjattiin kotihälytystehtäviä maaliskuussa 94 enemmän kuin edellisenä vuonna. Vuosi sitten kotihälytystehtäviä oli maaliskuussa 372, tänä vuonna 466. Perheväkivaltajuttujen määrä kohosi 121:stä 152:een.

– Koronaepidemia ja sitä kautta ihmisten sulkeutuminen koteihin aiheuttanee kotihälytysten- ja perheväkivaltajuttujen lisääntymistä jatkossakin, rikosylikomisario Matti Hirvonen Hämeen poliisista pelkää.

Kiinniottojen määrän lisääntyminen liittyy sekin kodin ongelmiin.

– Nousua selittävät yksityisissä tiloissa tapahtuneet kiinniotot. Taustalla on usein alkoholi, Hirvonen kertoo.

Hieman yllättäen myös rattijuopumuksia kirjattiin vuodentakaista enemmän, vaikka massapuhallutuksista luovuttiin pari viikkoa sitten. Rattijuopumusten määrä kohosi 118:sta 129:ään.

Koronaepidemiaa ei ole Hämeen poliisilaitoksen alueella käytetty hyväksi rikollisessa tarkoituksessa, joskin joitakin aiheettomia sähköpostilaskuja on lähetetty yrityksiin.

Sähköposteilla on yritetty laskuttaa muun muassa desinfiointiaineita ja pyyhkeitä, joita ei todellisuudessa ole tilattu. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic