Lounais-Häme

Koronarajoitusten välitön seuraus: Kymmeniätuhansia autoja poistettiin rekisteristä maaliskuussa

Maaliskuussa rekisteristä poistui yli 42 000 autoa tavanomaista enemmän.
Auton liikennekäytöstäpoistolla eli väliaikaisella poistamisella rekisteristä säästää muun muassa veroissa ja vakuutusmaksuissa. Aihekuva: Rauno Lahti

Koulujen ja työpaikkojen sulkeminen koronaviruksen takia sekä liikkumisrajoitukset heijastuivat maaliskuussa välittömästi myös autojen rekisteröintiin.

Traficomin mukaan pelkästään maaliskuussa tehtiin Suomessa yli 42 000 auton liikennekäytöstäpoistoa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Huhtikuussakin rekisteristä poistettiin vielä lähes 10 000 autoa enemmän kuin viime vuonna.

Auton liikennekäytöstäpoistolla eli väliaikaisella poistamisella rekisteristä säästää muun muassa veroissa ja vakuutusmaksuissa.

Liikennekäytöstä poistettua autoa ei saa käyttää liikenteessä veroseuraamuksen uhalla.

 

Samaan aikaan kun osa autoista poistettiin rekisteristä, otettiin maaliskuussa myös tavallista enemmän käyttöön rekisteristä aiemmin poistettuja autoja.

Rekisteristä poisottamisen tai sinne palauttamisen syitä ei kysytä, mutta yhtenä syynä autojen palauttamiseen liikenteeseen syynä on voinut olla joukkoliikenteen väheneminen tai välttäminen epidemia-aikana.

Lämmin kevät, hyvät säät ja lisääntynyt vapaa-aika ovat myös saattaneet johtaa kesä- ja harrasteautojen ottamiseen käyttöön tavanomaista aikaisemmin. FL

Maaliskuussa 2020 liikennekäytöstä poistettiin 118 429 autoa, kun viime vuonna samaan aikaan liikenteestä poistettiin 76 272 ajoneuvoa.

Määrä on 42 157 kappaletta suurempi kuin viime vuonna

Huhtikuussa 2020 liikenteestä poistettiin 104 912 autoa, joka on lähes 10 000 enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

 

Lähde: Traficom

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti