Lounais-Häme

Koronasta miljoonien lisäkulut ja tulojen menetys Kanta-Hämeen keskussairaalalle, valtion korvaus kattaa vain osan

Valtion koronakorvaus kattaa osan tulonmenetyksistä ja lisämenoista, mutta ei kaikkea.
Lisätalousarviosta noin 5,3 miljoonaa euroa saadaan katettua valtiovarainministeriön koronakuluihin jaettavasta korvauksesta. Loppuosa tulee katettavaksi kuntien maksuosuuksilla.

Koronaepidemia on aiheuttanut miljoonien lisämenot Kanta-Hämeen keskussairaalalle. Samalla myös tuloja on jäänyt saamatta, kun sairaalan toimintaa supistettiin keväällä epidemian aikaan.

Sairaanhoitopiirin hallitus käsitteli tiistaina tämän vuoden lisätalousarviota ja lähetti sen valtuuston hyväksyttäväksi.

Heinäkuun lopun tilanteen perusteella arvioidaan, että sairaanhoitopiiriltä jää tänä vuonna saamatta tuloja noin 2,6 miljoonaa euroa.

Koronan testikulut miljoona euroa

Henkilöstökulujen arvioidaan ylittävän budjetin 5,1 miljoonalla, koronan testikulut ovat noin miljoona euroa ja suojatarvikeostot noin 2,8 miljoonaa.

Vastaavasti säästöä on kertynyt siitä, ettei muilta sairaaloilta ole voitu ostaa palveluita ennakoidusti, kun sairaalat vähensivät ei-kiireellistä toimintaa koronan takia. Tästä arvioidaan kertyvän säästöä noin 2 miljoonaa.

Iso osa katettava kuntien maksuosuuksilla

Lisätalousarvion loppusumma on yhteensä 13,6 miljoonaa. Tulojen menetyksen ja menojen lisäyksen lisäksi summassa on mukana vanhoja taseen alijäämiä, jotka pitää nyt kattaa. Niiden osuus on 3,8 miljoonaa euroa.

Lisätalousarviosta noin 5,3 miljoonaa euroa saadaan katettua valtiovarainministeriön koronakuluihin jaettavasta korvauksesta. Loppuosa tulee katettavaksi kuntien maksuosuuksilla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic