Lounais-Häme

Koronatapausten määrä on laskenut kolme viikkoa peräkkäin, myös Kanta-Hämeessä – Jätevedet kertovat kuitenkin, että tautia on runsaasti

THL:n mukaan sairaalaan joutumisen riski on vähäisimmillään koko epidemian aikana. Kuva: Pietari Hatanpää

Koronatapausten määrä on laskenut Suomessa selkeästi kolme viikkoa peräkkäin, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Ilmaantuvuuden lasku näkyy kaikissa ikäryhmissä ja kaikilla alueilla.

THL:n tilastojen mukaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella todettiin viikoilla 11 ja 12 noin 1800 tautitapausta ja viikoilla 13 ja 14 noin 1600 tautitapausta. Ilmaantuvuusluku on pienentynyt noiden viikkojen aikana 1069:sta 939:ään tapaukseen.

Testaaminen vähentynyt

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan jätevesiseurannan viruspitoisuuksien perusteella koronailmaantuvuus maakunnan väestössä on pysynyt korkeana.  Positiivisten näytteiden osuus testatuista on edelleen noin 45 prosenttia eli hyvin korkea, mutta testejä on tehty hieman edellisviikkoa vähemmän.

Erikoissairaanhoidossa on viikon aikana hoidettu 19:ää koronapotilasta, mutta
heistä vain 4 on joutunut sairaalahoitoon koronainfektion vuoksi. Myös perusterveydenhuollon osastojen koronakuormitus on hieman vähentynyt. Hoivakotiepidemioita maakunnassa esiintyy edelleen.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa hoidossa on torstaina 9 koronapotilasta,
joista tehohoidossa 1. Potilaista 4 on kuitenkin ensisijaisesti muusta syystä
hoidossa kuin koronan vuoksi. Maakunnan perusterveydenhuollon
vuodeosastoilla on hoidossa 11 koronapotilasta.  Epidemian aikana menehtyneitä on nyt 113 ja heistä on viime viikon aikana kuollut 6.  Tämän vuoden aikana menehtyneitä on  59.

Rokotekattavuus pienentää riskiä

THL:n mukaan sairaalaan joutumisen riski on vähäisimmillään koko epidemian aikana. Myös menehtyneiden osuus tapauksista on pienimmillään epidemian aikana.

–  Sairaalaan joutumisen riski on selvästi yhteydessä rokotekattavuuteen, kertoo THL:n johtaja Mika Salminen.

Hänen mukaansa rokotekattavuus on korkealla tasolla kaikkialla Suomessa. Vakavan sairastuminen riski on matala rokotusten ottaneilla.
Salminen huomauttaa kuitenkin, että erikoissairaanhoidon kuormitus on kapasiteettiin nähden yhä korkealla.

Juttua päivitetty 21.4. klo 11.12: Lisätty Kanta-Hämeen tietoja

Uusimmat

Fingerpori

comic