Lounais-Häme Forssa

Koronatartunnan saanut Keskuskoulun oppilas ei ollutkaan koulussa tällä viikolla – Koulu selvittää, voiko kirjat hakea kotiin

Torstaiaamuna Keskuskoululle tuli aamukahdeksalta vain yksi oppilas, joten tieto koulupäivän perumisesta meni nopeasti perille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Keskuskoulun kaksi oppilasta, joilla epäiltiin koronavirusta, eivät osallistuneet koulun opetukseen alkuviikon aikana, Keskuskoulun rehtori Jari Marjamäki kertoi torstaiaamuna.

Oppilaista toisen koronavirustesti osoittautui positiiviseksi ja toisen negatiiviseksi.

Keskiviikkoiltana tulleessa Forssan kaupungin omassa tiedotteessa kerrottiin alun perin, että oppilaat eivät olleet koulussa. Tietoa tarkennettiin illan aikana, ja muun muassa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri kertoi omassa tiedotteessaan, että oppilaat osallistuivat opetukseen maanantaina ja tiistaina.

– En tiedä, mistä tieto on lähtenyt liikkeelle, mutta näin tosiaan on, että kumpikaan ei ollut alkuviikon aikana koulussa, Marjamäki kertoi.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä täsmennettiin torstaina, että altistus Forssan Keskuskoululla on tapahtunut 4.-6.3. välisenä aikana eli viime viikolla. Aiempi väärä tieto johtui päivämäärävirheestä infektiolääkärin muistiinpanoissa.

Koululle tuli vain yksi oppilas

Tieto siitä, oliko koronavirustartunnan saanut koulussa alkuviikosta, on olennaista siksi, että yleisesti hengitystieinfektioiden kohdalla ihminen on tartuttavimmillaan vasta oireiden alettua eli myöhemmässä taudin vaiheessa.

Jari Marjamäki kertoi, että vaikka tieto koulupäivän peruuntumisesta tuli keskiviikkoiltana myöhään, viesti saatiin nopeasti perille oppilaille ja heidän vanhemmilleen. Torstaina aamulla Marjamäki oli muutaman taudille altistumattoman opettajan kanssa valmiina koululla, jos koululle tulisi kuitenkin oppilaita.

– Koululle tuli aamukahdeksalta vain yksi oppilas, joka hänkin tiesi, että ei tarvitsisi koululle tulla. Lähetimme hänet takaisin kotiin, Marjamäki sanoi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Opettajia päivysti torstaiaamulla Keskuskoululla siltä varalta, että oppilaita olisi saapunut kouluun. Tieto koulun kiinniolosta oli kuitenkin tavoittanut hyvin oppilaat. Kuva: Tapio Tuomela.

Kirjojen noutomahdollisuutta selvitetään

Keskuskoulun opettajainhuoneessa oli torstaiaamulla odottava tunnelma.

– Odottelemme lisäohjeita rauhallisin mielin. Olemme tyytyväisiä, että uskallettiin tehdä näin rankka ratkaisu, jotta viruksen leviämistä pystytään ehkäisemään, luokanopettaja Helena Lindholm sanoi.

Alakoulun vastuuopettaja Karoliina Suominen toivoi myös oppilaiden ja kotijoukkojen pysyvän rauhallisina ja seuraavan Wilmaa, jossa annetaan tietoa tulevien päivien kulusta.

Keskuskoulu pysyy lähtökohtaisesti suljettuna 14 vuorokauden ajan. Torstain ja perjantain aikana koulussa tehdään perusteellinen siivous.

Rehtori Jari Marjamäki aikoo selvittää sairaanhoitopiiristä, saavatko alakoululaisten huoltajat ja yläkoululaiset hakea koulusta ensi viikolla tiettynä sovittuna ajankohtana koulukirjoja ja läppäreitä.

– Emme kuitenkaan pakota siihen ketään, jos se ei tunnu miellyttävältä ajatukselta.

Jos opiskelumateriaalia saa hakea kotiin, on opettajista ja oppilaiden iästä kiinni, miten etäopetusta käytännössä järjestetään.

Marjamäen mukaan opetusta pyritään joka tapauksessa kirimään kevään aikana kiinni niin, että lukuvuosi päästään lopettamaan normaaliin aikaan. FL

Uutista täydennetty 12.3. klo 11.30: Lisätty tieto altistumisen ajankohdasta Forssan Keskuskoululla. Klo 12.41: Lisätty opettajainhuoneen haastattelut ja tieto kirjojen noudosta. Klo 13.32: korjattu Suomisen sukunimi.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic