Lounais-Häme

Koronavirukseen varaudutaan Panssariprikaatissa – "Altistumisia tai tapauksia ei tiedossa"

Varusmieskoulutus jaetaan osastoihin, jotka sijoitetaan eri alueille kontaktin estämiseksi.
Arkistokuva vuodelta 2017. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Arkistokuva vuodelta 2017. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Puolustusvoimat tekee muutoksia varusmiesten ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavien lomajärjestelyihin, koulutuksen toteuttamiseen sekä kertausharjoitusten järjestämiseen koronavirustilanteen vuoksi.

Järjestelyt astuivat voimaan 13.3.2020 alkaen myös Panssariprikaatissa. Varusmiesten viikonloppuvapaat alkavat perjantain sijaan poikkeuksellisesti lauantaina 14.3.2020.

Samalla Panssariprikaatissa siirrytään malliin, jossa varusmieskoulutus jaetaan kolmeen osastoon: yksi osasto on viikon lomalla, toinen osasto on viikon varuskunnassa ja lähimaastossa ja kolmas osasto on maastoharjoituksessa.

Tällä järjestelyllä eri osastoihin kuuluvien varusmiesten keskinäiset kontaktit varuskunnassa pyritään minimoimaan.

Esikuntapäällikkö everstiluutnantti Janne Hakaniemen mukaan toimenpiteet on aloitettu perjantaiaamuna.

Tartuntoja tai altistumisia ei ole Panssariprikaatin tiedossa.

Käsihygieniaa on lisätty sekä kasarmilla että maastossa. Eri osastot saattavat käyttää myös samaa koulutusmateriaalia. Panssariprikaatissa on lisätty siivousta ja koulutusmateriaalin puhdistusta.

Jos varusmies epäilee altistuneensa, on ohjeistuksena ottaa ensimmäinen yhteys lääkintähuoltohenkilöstöön puhelimitse. Parolannummen terveysasemalle on asetettu päivystysryhmä tilanteen varalle.

Kaikki kertausharjoitukset ja MPK:n järjestämä koulutus perutaan toistaiseksi. Kaikkien Panssariprikaatin hallinnoimien ampumaratojen käyttö on kielletty puolustusvoimien ulkopuolisilta tahoilta.

17.3. Parolannummella ja 24.3. Hätilän harjoitusalueella järjestettäväksi ilmoitetut lähinaapuri-illat on peruttu ja tullaan järjestämään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Muutokset ovat voimassa toistaiseksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic