Lounais-Häme Forssa

Koronavirus hiljensi Forssan torin asiakkaista – Marketeissa on edelleen vilkasta

Toria ei aiota sulkea toripäivinä, sillä myyjät tulevat kyllä paikalle, vaikka asiakkaita olisikin tavallista vähemmän.
Maija Hietala myi Forssan torilla Elisa Nevalaiselle pullon käsidesiä. käsidesiä myynnissä torilla *** Local Caption *** Maija Hietala myi Forssan torilla Elisa Nevalaiselle pullon käsidesiä.

Koronavirus hiljensi Forssan torin. Torikauppiaita oli lauantain toripäivänä normaalisti, mutta asiakkaita oli tavallista huomattavasti vähemmän. Marketeissa asiakkaita sen sijaan riittää tavalliseen tapaan ja jopa enemmän kuin yleensä.

– Koronavirus on selvästi vaikuttanut siihen, että torilla on paljon vähemmän ihmisiä kuin tavallisesti. Torikauppiaita on kymmenkunta, mikä on tähän vuodenaikaan normaali määrä, Forssan Torikauppiasyhdistys ry:n puheenjohtaja Juha Kauppila totesi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Forssan Torikauppiasyhdistys ry:n puheenjohtaja Juha Kauppila on huomannut, että ihmiset välttelevät koronaviruksen pelossa torille tulemista. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan Torikauppiasyhdistys ry:n puheenjohtaja Juha Kauppila on huomannut, että ihmiset välttelevät koronaviruksen pelossa torille tulemista. Kuva: Tapio Tuomela

Koronavirus vaikuttaa Kauppilan mukaan torielämään ympäri maata, ja esimerkiksi Aurassa peruttiin lauantaina markkinat. Forssan torilla on tarkoitus pitää pääsiäislauantaina pääsiäismarkkinat, mutta Kauppila ei osannut vielä sanoa joudutaanko nekin perumaan.

– Seuraamme tilannetta ja mahdollinen päätös pääsiäismarkkinoiden perumisesta tehdään todennäköisesti noin viikkoa ennen tapahtumaa. Toria ei aiota sulkea toripäivinä, sillä myyjät tulevat kyllä paikalle, vaikka asiakkaita olisikin tavallista vähemmän, Kauppila sanoi.

Käsidesi kävi kaupaksi

Asiakkaiden vähäisyydestä huolimatta kauppa kävi kuitenkin yhdellä Forssan torin myyntikojulla todella vilkkaasti. KuntoForssa oy:n kuntosaliyrittäjät Maija Hietala ja Petri Markula olivat tulleet myymään käsidesiä, jota heillä on myynnissä myös kuntosalillaan. Sekä pienet että isot pullot menivät kuin kuumille kiville.

– Pidimme tuotteilla myös normihinnan. Otimme myyntiin muutamia satoja pulloja, ja näyttää vahvasti siltä, että kaikki menevät kaupaksi, Hietala ja Markula totesivat.

Hietala ja Markula kertoivat koronaviruksen pelon näkyvän myös heidän yritystoiminnassaan niin, että jumpissa käy tavallista vähemmän osallistujia.

– Käsihygeniasta huolehtiminen on tärkeä keino, jolla voi välttää koronavirustartunnan. Suutelemista kannattaa toki myös välttää näinä aikoina, Hietala naurahti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Peliautomaatit on suljettu marketien auloissa koronaviruksen takia, mutta kaupoissa riittää ainakin vielä hyvin asiakkaita. Kuva: Tapio Tuomela
Peliautomaatit on suljettu marketien auloissa koronaviruksen takia, mutta kaupoissa riittää ainakin vielä hyvin asiakkaita. Kuva: Tapio Tuomela

Forssalainen Elisa Nevalainen osti pullon käsidesiä, jonka avulla hän pyrkii ehkäisemään koronavirustartuntaa.

– Tartunnan pelko ei kuitenkaan saanut minua pysymään poissa torilta, Nevalainen sanoi.

Forssan torin vakiomyyjiin kuuluva karkkilalainen Sirkka Alén oli tullut lauantaina myymään pullia ja muita leivonnaisia.

– Väkeä on todennäköisesti koronaviruksen takia liikkeellä tavallista vähemmän, mikä vaikuttaa myyntiin. Asiaa ei kuitenkaan pidä harmitella vaan on todettava, että näin se nyt vain on. Otin myyntipöydälleni käsidesiä, jota myös asiakkaat voivat käyttää, Alén sanoi.

Marketeissa käy paljon asiakkaita

Koronavirustartunnan pelko ei ole tyhjentänyt forssalaisten marketien käytäviä. Prismajohtaja Minna Hovila-Myllylä kertoi, että kauppapäivät ovat olleet normaaleita tai tavallistakin vilkkaampia.

– Koronaviruksella näyttää olevan ruokakauppoihin päinvastainen vaikutus kuin moniin muihin yrityksiin, sillä ihmiset käyvät hamstraamassa tavaraa, Hovila-Myllylä sanoi.

Forssan K-Citymarketin kauppias Mikko Virtanen kertoi, että lauantaiaamu oli huomattavasti normaalia vilkkaampi.

– Oma ajatukseni on, että kun harrastukset ja tapahtumat on peruttu ihmiset ovat kotona, jolloin ruokaakin menee enemmän. Näin sitä on myös tarve käydä ostamassa enemmän. Kaupassa käyvät ihmiset suhtautuvat tämän hetken tilanteeseen rauhallisesti, Virtanen sanoi. FL

Lue myös aiheeseen liittyvä gallup: Pelottaako koronavirus? (FL 14.3.2020)

 

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic