Lounais-Häme Tammela

Koronavuosi vei kansan luontoon, Tammelan luontokohteissa vahvaa kasvua

Metsähallitus kirjasi puolen vuoden aikana käyntejä Liesjärven kansallispuistossa 37 500. Kasvua siinä on viime vuoteen 22 prosenttia. Kuvassa Kyynäränharjun maisemat Liesjärvellä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Metsähallitus kirjasi puolen vuoden aikana käyntejä Liesjärven kansallispuistossa 37 500. Kasvua siinä on viime vuoteen 22 prosenttia. Kuvassa Kyynäränharjun maisemat Liesjärvellä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronaviruksen aiheuttama kotimaan matkailu- ja retkeilybuumi näkyi Metsähallituksen Hämeen luontokohteiden käyntimäärissä. Käyntimäärät ovat kasvaneet lähes kaikissa kansallispuistoissa ja muissa luontokohteissa tammikuun ja heinäkuun välisenä aikana.

Lounais-Hämeessä sijaitsevien Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen käyntimäärät kasvoivat Metsähallituksen mukaan merkittävästi.

Liesjärvellä käyntejä oli 37 500, jossa on kasvua viime vuoteen 22 prosenttia. Käyntimäärässä näkyy selvä piikki keväällä koronarajoitusten alettua, mutta kesä-heinäkuussa luvut ovat tasaantuneet normaaliin.

– Liesjärven Korteniemen perinnetilallakin kävijöitä on riittänyt yli tavanomaisen, vaikka suurin osa perinnetilan tapahtumista on jouduttu perumaan, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Sari Airas tiedotteessa.

Torronsuon kansallispuistoon puolestaan tehtiin 21 300 käyntiä ja kasvua viime vuoden käynteihin verrattuna oli 27 prosenttia.

Lähes kaikissa Kanta- ja Päijät-Hämeen luontokohteissa on ollut selvää kasvua.

– Eteläisimmän Suomen luontokohteet ovat ruuhkautuneet tänä vuonna koronaviruksen aiheuttaman retkeilybuumin vuoksi ja väljyyttä on haettu muun muassa Hämeestä. Alue on helposti saavutettavissa pääkaupunkiseudulta ja lyhyt etäisyys mahdollistaa myös päiväretket, sanoo Metsähallituksen puistonjohtaja Tuula Peltonen tiedotteessa.

Eniten käyntimäärä kasvoi Hämeen kohteista Päijänteen kansallispuistossa, mutta myös muissa kansallispuistoissa kasvua oli huomattavasti viime vuoteen verrattuna. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic