Lounais-Häme Forssa

Korpela ei säästele askeleita: 12 tuntia juoksua perheiden hyväksi

Forssalainen ultrajuoksija Janne Korpela kerää taas kinkkuja hyväntekeväisyyteen.
Janne Korpela tempaisee taas 12 tunnin Jouluiloa-juoksulla lapsiperheiden hyväksi.

Forssalainen ultrajuoksija Janne Korpela järjesti viime vuonna ensimmäistä kertaa Jouluiloa-hyväntekeväisyysjuoksun, jolla hän keräsi joulukinkkuja paikallisille lapsiperheille. Tempaus onnistui niin hyvin, että Korpela päätti järjestää tapahtuman uudestaan tänä vuonna, vieläpä hitusen tuunattuna.

12 tunnin Jouluiloa-juoksu järjestetään Forssan urheilukentällä sunnuntaina 9. joulukuuta. Korpela lähtee matkaan aamulla seitsemältä ja jatkaa kentän kiertämistä kello 19:ään asti. Tapauksen sponsori HK Scan on luvannut lahjoittaa kinkun per tunti eli 12 joulukinkkua alueen lapsiperheille.

Korpela sai ajatuksen hyväntekeväisyystempauksesta reilu vuosi sitten missäs muualla kuin juoksulenkillä.

– Lenkeillä ehtii miettiä kaikenlaista. Kun on yksin liikkeellä ajatustensa kanssa, tulee pidettyä oman pään sisällä palaveria. Kerran sitten ajattelin, että hitsi, jos vaikka lahjoittaisin juoksemalla kinkkuja. Otin yhteyttä HK:hon, joka näytti vihreää valoa, Korpela muistelee.

Jouluiloa-juoksu keräsi heti ensimmäisellä kerralla mukavasti kannustajia Lamminrannan urheilukentälle. Korpela halusi kehittää tapahtumaa vuodentakaisesta, joten nyt hän on järjestänyt paikalle tuleville lapsiperheille poniajelua, kasvomaalausta ja polkuautoilua. Tarjolla on myös glögiä, piparia ja grillimakkaroita, joita on varattu muhevat 150 kappaletta.

Kello 12 alkavassa oheisohjelmassa on säävaraus, juoksussa ei sitä ole. Korpela aikoo kiertää urheilukenttää sovitut 12 tuntia, oli keli mikä tahansa.

– Ihanteellinen sää olisi muutama plusaste ilman vesisadetta, mutta ei se pakkanenkaan haittaa. Kaikkiin keleihin pystyy varustautumaan.

Juoksua seuraamaan tulevat kannustajat voivat halutessaan viime vuoden malliin ottaa mukaan pienen joululahjan. Hyvinvointikuntayhtymän lapsiperheiden kotipalvelussa työskentelevä Korpela ohjaa lahjat keräämiensä kinkkujen tapaan eteenpäin lapsiperheille.

– Lahjat luovutetaan lapsiperheiden vanhemmille. Olen huomannut, että lapsille kyllä hankitaan jouluksi lahjoja keinolla millä hyvänsä, ja joskus se on vanhempien mukavuudesta pois. On hyvä muistaa välillä vanhempiakin, heistä se perheiden hyvinvointi kuitenkin kumpuaa.

Korpela pääsee juoksuun terveenä ja hyvässä kunnossa, sillä vähän aikaa sitten vaivannut flunssa on parantunut.

Kesällä Korpelan pitää olla vielä pykälän nykyistä kovemmassa tikissä, koska hän osallistuu elokuussa Finntriathlon Tahkoon. Ja kun kyseessä on ultramatkojen mies, ei Korpelalle riitä edes täysmatka, vaan hän vetää täydenmatkan tuplana.

Se tietää 7,6 kilometrin uintia, 360 kilometrin pyöräilyä ja lähes 84,5 kilometrin juoksua. Hurja urakka pitäisi taittaa 30 tuntiin.

– Hyvin sujuneen Suomi 100 -juoksun jälkeen minun oli vaikea löytää paloa uusin ultrajuoksuihin. Tähän juttuun motivaatiota löytyy, kertoo treenauksen koitosta kohti aloittanut Korpela. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic