Lounais-Häme Tammela

Korteniemen juhannus huokuu keskikesän rauhaa ja kauneutta, perinnetila avoinna juhannussunnuntaina

Liesjärven kansallispuiston maisemissa pääsee tutustumaan entisajan metsänvartijan tilaan ja töihin.
Korteniemen entisen metsänvartijatilan pihapiiri rakennuksineen, puutarhoineen ja viljelyksineen on säilynyt lähes muuttumattomana yli sata vuotta. Kuva: Tiina Hakkarainen
Korteniemen entisen metsänvartijatilan pihapiiri rakennuksineen, puutarhoineen ja viljelyksineen on säilynyt lähes muuttumattomana yli sata vuotta. Kuva: Tiina Hakkarainen

Korteniemen perinnetila Tammelassa on avoinna keskiviikosta lauantaihin kello 11–17. Poikkeuksen tekee juhannussunnuntai, jolloin tila on myös avoinna kello 11–17.

– Korteniemen juhannus huokuu rauhaa ja keskikesän kauneutta. Tupa kaunistetaan lehvin ja kukkasin, tuli palaa hellan pesässä – aika ikään kuin pysähtyy. Juhannuksena Korteniemessä on aikaa ja tilaa rauhoittumiselle ja vaikka lampaiden rapsutukselle, kertoo perinnetilan emäntä Outileena Uotila Metsähallituksen tiedotteessa.

Myös Tammelan seurakunnan järjestämä jumalanpalvelus juhlistaa Korteniemellä keskikesää 21. kesäkuuta.

Sisätiloihin tutustuminen tapahtuu omatoimisesti. Turvallisuutta varmistetaan turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Asiakaspalvelua ja opastuksia tarjotaan ainoastaan ulkotiloissa.

Perinnetilalla ei suoriteta tehostettua siivousta, joten kävijöiden tulee noudattaa erityisen hyvää käsihygieniaa ja muistaa etäisyydet muihin vierailijoihin.

Heinätalkoot 4. heinäkuuta

Heinäkuussa Korteniemi on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11–17.

Perinnetilan tapahtumia on koronatilanteen vuoksi vähennetty. Keskikesällä järjestetään kuitenkin heinätalkoot 4.7. Talkoisiin otetaan mukaan 20 ensiksi ilmoittautunutta.

Tammelan kunta järjestää myös kuvataiteen päivän perinnetilan pihapiirissä 10. heinäkuuta.

Korteniemen entisen metsänvartijatilan pihapiiri rakennuksineen, puutarhoineen ja viljelyksineen on säilynyt lähes muuttumattomana yli sata vuotta.

Kesäaikaan tilalla eletään 1910-luvun mukaisesti. Kesäisin Korteniemessä käyskentelevät suomalaisten alkuperäisrotujen kotieläimet: lehmät, lampaat sekä kanat ja kukko.

Tänä vuonna Korteniemen suloisimmat asukkaat lienevät kaksi kyyttölehmää pienten vasikoidensa kera.

Pelloilla ja kasvimaalla viljellään vanhoja kotimaisia kasvilajikkeita perinteisin työtavoin.

Kevätkylvöt on tältä vuodelta jo tehty, perunaa istutettu ja ruis ja pellavat ovat nousseet. Perinnetilan tarkoituksena on kulttuurimaiseman, vanhan rakennuskannan ja kulttuurista riippuvaisten lajien suojelu sekä vanhan perinnetiedon ylläpitäminen.

Hämeen luontokeskus on avoinna tiistaista perjantaihin kello 11–18 ja lauantaisin kello 12–18.

Juhannuksen aikaan luontokeskus on avoinna 19.–20.6. kello 11–15. Hämeen luontokeskuksen toiminnasta vastaa Eerikkilän urheiluopisto. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic