Lounais-Häme

Sarikamisista hopeaa - Salla Koskela avasi mitalitilin EM-kisoissa

EM-hopea Rastin hiihtosuunnistajalle hyvällä suorituksella.
Salla Koskela lisää kokoelmiinsa EM_hopean Turkin-kisoista.

Salla Koskela avasi mitalitilinsä Turkin Sarikamisissa meneillään olevissa EM-kisoissa. Ypäjäläislähtöinen Koskela oli perjantain keskimatkalla toinen. Mitali on Suomen ensimmäinen Turkin EM-kisoissa.

Euroopan mestaruuden matkalla voitti Ruotsin Magdalena Olsson, joka oli kisassa minuutin ja 26 sekuntia Koskelaa nopeampi. EM-pronssille sijoittunut Venäjän Maria Ketskina jäi Koskelasta vain yhdeksän sekuntia.

Muista suomalaisista Milka Reponen oli 14:s ja Marjut Turunen 15:s. He jäivät voittajasta jo yli neljä minuuttia.

EM-hopeaan vaadittiin Koskelalta hyvä suunnistus.

– Hyvä kisa se oli, ei mitään isompia virheitä. Hallittu, sujuva suunnistus. Olen tosi tyytyväinen, Lounais-Hämeen Rastin hiihtosuunnistaja kertoi.

Vuoristo-olosuhteissa hiihto ei kulkenut

Vuoristo-olosuhteissa käytävät kisat eivät alkaneet aivan niin hyvin kuin Koskela ehti toivoa. Sprintissä hän oli kuudes ja pariviestistä tuli neljäs sija. Hyviä sijoituksia, mutta eivät sellaisia, mitä voittoon tähtäävä Koskela olisi halunnut.

Hiihto ei ole kulkenut Koskelalta yli 2 000 metrin korkeudessa niin lennokkaasti kuin lähellä merenpinnan tasoa. Pariviestissä hän sortui myös virheeseen.

– Tämä hopea helpotti tosi paljon. Nyt tiedän, että pystyn menestymään täälläkin, vaikka nämä eivät olekaan mieliolosuhteitani.

Miesten keskimatkan voitto meni Ruotsin Erik Rostille. Tiukassa kisassa Norjan Lars Moholdt oli toinen ja Venäjän Sergei Gorlanov kolmas.

Kauaksi kärjestä jääneistä suomalaisista paras oli 12. sijoittunut Tuomas Kotro.

Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskelan  EM-hopea on Suomen joukkueen ensimmäinen Turkin EM-kisoissa. Kuva: SSL-Pirjo Valjanen

 

Koskelalla on EM-kisoissa jäljellä vielä pitkä matka sekä viesti. Pitkä kisataan sunnuntaina ja viesti maanantaina.

Lauantainen välipäivä tuli Koskelalle tarpeeseen.

– Nyt on aika väsynyt olo. No, lauantaina voi lepäillä ja palautella.

EM-hopea oli Koskelan neljäs henkilökohtainen aikuisten arvokisamitali ja kirkkain EM-tasolla parin vuoden takaisen viestikullan jälkeen. Mikäli Koskela saa välipäivänä voimia takaisin, uskoo hän pystyvänsä mitalivauhtiin vielä Turkissakin.

– Viestissä lähdetään tavoittelemaan mitalia, eikä se ole mahdottomuus pitkälläkään matkalla.

Pitkä matka ei ole aiemmin ollut Koskelan suosikkeja, mutta nykykunnossaan hänellä on mahdollisuudet kärkeen matkalla kuin matkalla.

– Hyvällä suorituksella voi päästä ihan kuinka korkealle vaan. FL

Lue myös:  Salla Koskela hyvässä kunnossa EM-kisaan – ja luntakin löytyi, toiveissa lisää mitaleja

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic