Lounais-Häme

Koskela avasi mitalitilin

Salla Koskela avasi Suomen mitalitilin Bulgariassa hiihtosuunnistuksen EM-kisojen avauspäivänä.

Koskela oli sprintin kolmas edellään ruotsalaiskaksikko Tove Alexandersson ja Magdalena Olsson.

Koskelan ero voittajaan oli 49 sekuntia. Sen sijaan neljänneksi jäänyt Venäjän Marija Ketskina jäi Koskelalle vain kaksi sekuntia.

-Kerrankin sekunnit kääntyvät näin päin. Nyt on viikon tavoitteet täytetty ja henkilökohtainen EM-mitali otettu. Loppuviikosta voi sitten tavoitella sitä kultaa, Koskela iloitsi mitalista.

EM-sprintti käytiin sateisen sumuisassa kelissä Starinan hiihtokeskuksessa Bulgariassa. Sääolosuhteiden takia keli oli rankka, pehmeä lumi teki hiihtämisestä kapeilla urilla teknisesti vaativaa ja matkojen voittoajat venyivät ylipitkiksi.

-Kilpailu oli pitkä ja rankka. Suunnistuksellisesti rata oli helppo, mutta missään ei päässyt hiihtämään kovaa. Se oli sellaista rämpimistä, mutta olosuhteille ei voi mitään ja ne ovat kaikille samat, Koskela harmitteli.

Vaikka meno oli rankkaa ja pystyssä pysyminen paikoitellen vaikeaa, Koskela löysi vielä lopuksi kovemman vaihteen, jonka ansiosta mitalitili aukeni.

-Tänään ei ollut fyysisesti niin iskupäivä, mutta jaksoin kuitenkin iskeä vielä lopuksi, kun huomasin, että kohta tämä rata loppuu. Siinä taisi kääntyä sekunnit edukseni, Koskela kertoi.

Muista suomalaisista Marjut Turunen oli 10., Milka Reponen 16., Sanna Pusa 22., Sonja Mörsky 24. ja Mirka Suutari 26.

Miesten kilpailussa kamppailu mitalisijoista oli niin ikään tiukkaa ja palkintopallilla nähtiin kokeneita menestyjiä. Voiton EM-sprintissä otti selvin sävelin hiihtosuunnistuksen moninkertainen mestari usean vuosikymmenen ajalta, Venäjän Eduard Hrennikov. Hopeaa otti Ruotsin Erik Rost ennen Sveitsin Gion Schnyderiä.

Suomalaisista parhaiten onnistui 23-vuotias MIsa Tuomala, joka oli kilpailun neljäs. Tuomalan ero pronssimitaliin jäi vain seitsemän sekunnin päähän. Sijoitus oli toisiin EM-kilpailuihin osallistuneelle miehelle uran paras.

Muista suomalaisista Tuomas Kotro oli hienosti 7., Tero Linnainmaa 11., Janne Häkkinen 16., Ville-Petteri Saarela 18. ja Jyri Uusitalo 25.

EM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina sprinttiviestillä. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti