Lounais-Häme

Koskela kuudes maailmancupin keskimatkalla

Ruotsin Tove Alexandersson jatkoi hiihtosuunnistuksen maailmancupissa voittojen tiellä. Hän otti kauden kuudennen maailmancupin voittonsa USA:n Craftsburyssa käydyllä keskimatkalla.

Myös miesten kisan voitto meni Ruotsiin, sillä kisan nopein oli Erik Rost.

Parhaana suomalaisena keskimatkalta selviytyi Salla Koskela, joka oli kuudes.

Koskela on vakiinnuttanut tasonsa naisten kärkikuusikkoon. Hän oli tyytyväinen keskimatkalla erityisesti hiihtovireeseensä.

– Suunnistus oli hankalaa, kun jäisillä urilla vauhti yltyi liiaksi. Lumen vähyyden takia uria oli vaikea havaita. Vauhtia riitti laittaa loikalle joka ylämäessä, joten vire on fyysisesti kohdillaan, Koskela summasi kisansa.

Miehissä Jyri Uusitalo oli kahdeksas, mikä sivuaa hänen kauden parastaan maailmancupissa.

Suomen joukkueesta päivän epäonnisia olivat Misa Tuomala sekä Milka Reponen, joka oli tekemässä kauden parasta kansainvälistä suoritustaan, mutta sauvarikko ja uuden sauvan haku kilpailukeskuksesta kerrytti lisäaikaa minuuttitolkulla. Tuomala puolestaan rikkoi ensin suksiaan ja leimasi vielä väärällä rastilla, joten tuloksena oli hylkäys.

Maailmancup jatkuu Craftsburyssa perjantaina pitkän matkan yhteislähdöllä, joka on myös kauden viimeinen henkilökohtainen osakilpailu. Lauantaina kilpaillaan vielä sprinttiviestissä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic