Lounais-Häme

Koskela selätti peikkonsa EM-urilla - jo toinen mitali Sarikamisista

Rastin hiihtosuunnistajan mitaliketju sai täydennystä rankan pitkän matkan pronssilla.
Salla Koskela otti Suomelle toisen mitalin EM-kisoissa. Pitkältä matkalta tuli pronssia, vaikkei kisa aivan nappiin mennytkään. Kuva: SSL/Timo Mikkola

Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela pitää Suomea mitalikannassa Turkin EM-kisoissa. Koskela otti Sarikamisissa käytävissä EM-kisoissa jo toisen mitalinsa, kun hän oli sunnuntaina raskaalla pitkällä matkalla kolmas.

Yhteislähtönä käydyn kilpailun voitti ylivoimaisesti Ruotsin Tove Alexandersson. Kisan toiseksi sijoittunut Venäjän Maria Ketskina jäi hänestä lähes kolme minuuttia. Toipilaana kisannut Koskela taipui venäläiselle reilun minuutin.

Suomen Marjut Turunen ja Milka Reponen olivat peräkkäin 11. ja 12. sijalla.

Koskela oli tyytyväinen mitaliin, sillä kisa ei sujunut parhaalla tavalla. Lisäksi perjantaina alkanut nuha oli vienyt voimia.

– Perjantaina meinasi nuha puskea väkisin päälle, lauantain lepopäivänä tuntui pahimmalta. Kun ei kuitenkaan noussut kuumetta, eikä kurkku tullut kipeäksi, päätin lähteä kisaan mukaan, Koskela kertoo Turkista.

Koskela suunnisti nousujohteisen kisan. Hän jäi heti alussa paljon kärjestä pitkän hajonnan ja pienten virheiden takia, mutta nousi loppua kohden.

– Olen tosi tyytyväinen pronssiin. Kisan aikana tuntui siltä, etten mene mitalivauhtia, mutta se riitti silti.

Pronssimitali oli Koskelan ensimmäinen arvokisamitali pitkällä matkalla.

– On ihan mukava huomata, ettei minulla ole enää mitään niin sanottua peikkomatkaa, vaan kaikki kulkevat.

Miesten pitkän matkan kisan voittoon hiihtosuunnisti Lars Moholdt. Paras suomalainen Jyri Uusitalo oli kisassa seitsemäs viisi minuuttia voittajaa hitaampana.

 

Ypäjäläislähtöisellä Koskelalla on jäljellä EM-kisoissa vielä yksi kilpailu, maanantaina käytävä viesti.

– Nyt väsyttää järjettömästi, mutta kunhan tässä lepäillään ja syödään kunnolla, niin eiköhän sitä olla taas valmiita kisaan. Ankkuriosuus olisi tarjolla.

Ruotsi ja Venäjä ovat henkilökohtaisten sijoitusten perusteella selvästi muiden edellä. Kaiken mennessä nappiin Suomella on silti mahdollisuuksia taistella pronssia kirkkaammista mitaleista.

– Viesti on aina viesti, kaikkea voi tapahtua, Koskela muistuttaa. FL

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic