Lounais-Häme

Koskela taas paras suomalainen

Salla Koskela jatkoi flunssastaan huolimatta hyviä otteita Ylläksen maailmancupissa. Lounais-Hämeen Rastin hiihtosuunnistaja otti maanantaisen sprinttivoiton päälle tiistain keskimatkalta viitossijan, vaikka teki matkalla ison virheen.

Koskela oli tiistainakin paras suomalaisista Ylläksellä. Lähimmäksi pääsi Marjut Turunen, joka oli kisan kuudes. Miesten keskimatkalla paras suomalainen oli kahdeksanneksi sijoittunut Tuomas Kotro.

-No onhan se viides sija hyvä, mutta maanantain voiton jälkeen kaikki muut sijat tuntuvat vähän heikommilta, kertoi nuhaisenoloinen Koskela tiistain kisan jälkeen.

 

Tiistain kisa oli fyysisesti ja suunnistuksellisesti paljon vaativampi kuin maanantain sprinttikilpailu. Koskelan hiihto kulki hyvin, vaikka paukut alkoivat olla lopussa vähissä.

Matkaan mahtui myös yksi isompi suunnistusvirhe.

-Ilman virhettä olisin ollut kolmen joukossa. Laskin risteykset väärin – tai laskin ne oikein, mutta en huomannut kartasta yhtä niistä – ja menin sivuun ja jouduin palaamaan takaisin. Siinä meni varmasti reilu minuutti aikaa.

Tiistain keskimatkan kilpailun voitti Ruotsin Tove Alexandersson. Kilpailun kolme seuraavaa sijaa meni venäläiskilpailijoille.

Miesten keskimatkan kisan ykkönen oli Venäjän Andrei Lamov.

 

Ypäjäläislähtöisen Koskelan kausi on alkanut viikonloppuna iskeneestä flunssasta huolimatta paremmin kuin hyvin. Maanantaina tuli uran ensimmäinen maailmancupin osakilpailun voitto, ja samalla kukistui lajin ykköstähti Tove Alexandersson ensimmäisen kerran henkilökohtaisella matkalla.

Ja tiistain viitossija oli köhäisenä ja ison virheen jälkeen hyvä jatko.

-Kyllähän se tuo itseluottamusta, kun näkee, että voi pärjätä näissä kisoissa ihan kärkeen asti.

Ylläksellä on jäljellä vielä yksi kilpailu, huomenna torstaina käytävä pitkän matkan kilpailu. Pitkä matka ei ole Koskelan lemppareita, mutta hyvä sijoitus on tavoitteena, mikäli flunssa ei äidy enää pahemmaksi.

-Kaksi vuotta sitten oli täällä maailmancupissa samalla matkalla neljäs. Mahdollisuudet on ihan hyville sijoille, mikäli sattuu hyvä päivä ja suunnistuskin sujuu.

 

Hiihtosuunnistuskisoja on kalenterissa niukalti, joten Koskela kisaa talven aikana myös maastohiihdossa. Tammelan Ryskeen riveissä hiihtävä Koskela osallistuu joulukuun aikana muutamiin maastohiihtokilpailuihin.

Yksi talven pääkilpailuista hiihdon puolella on Vantaan SM-kisaviikonloppu tammikuussa. Siellä Koskelaa kiinnostaa etenkin lauantaina 13. tammikuuta käytävä vapaan 10 kilometriä.

Hisu-kauden pääkilpailut ovat edessä helmikuussa, kun Bulgariassa käydään EM-kisat.

-Toivottavasti nuha paranee ja pääsen pian harjoittelemaan terveenä kohti helmikuun EM-kisoja, Koskela sanoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic