Lounais-Häme Forssa

Koskela tavoittelee kultaa hiihtosuunnistuksen MM-kisoista

Viime talven maailmancupin voitot antoivat uskoa maailmanmestaruuteen.
Salla Koskela lisää kokoelmiinsa EM_hopean Turkin-kisoista.

Lounais-Hämeen Rastia seuratasolla edustavan Salla Koskelan alkavan kauden päätavoitteena ovat Ruotsissa maaliskuun lopulla kilpailtavat hiihtosuunnistuksen MM-kisat.

Siellä Koskela tähtää maailmanmestariksi.

– Viime talven voitot maailmancupissa nostivat uskoa siihen, että voisin pystyä voittoihin MM-kisoissakin, Koskela tuumii.

Koskela nousi kahtena edellistalvena Suomen parhaaksi hiihtosuunnistajaksi. Vuonna 2017 hän saavutti MM-kisoissa kaksi henkilökohtaista hopeaa sekä viestikullan. Viime talvena Koskela voitti kaikkien kolmen henkilökohtaisen matkan Suomen mestaruudet, EM-kisoissa sprintin pronssin sekä ensi kertaa urallaan kaksi maailmancupin osakilpailua. Cupin yhteispisteissä ypäjäläiskasvatti sijoittui kolmanneksi.

Noiden saavutusten perusteella Koskelan mestaruustavoite Ruotsin MM-kisoissa tuntuu realistiselta.

– Kauden päätavoite on MM-kisoissa. Lähden hakemaan mestaruutta, vaikka toki kaikki mitalit ovat hienoja saavutuksia. Sprintti on lajeista lempparini, mutta viime kauden perusteella kaikki matkat sopivat, Koskela uskoo.

Jo nyt voi arvioida, että Koskelan kovin vastus MM-kisoissa on isäntämaa Ruotsin moninkertainen maailmanmestari, Koskelan tavoin 26-vuotias Tove Alexandersson.

MM-kisat kilpaillaan Perämeren rannalla Oulua vastapäätä sijaitsevassa Piteåssa.

Valmistautuminen sujunut suunnitellusti

Koskelan valmistautuminen alkavaan kauteen on sujunut hyvin.

– Yhtä sairastelujaksoa lukuunottamatta harjoittelu on sujunut suunnitellusti ja treeniä on tullut taas aiempaa enemmän, kertoo sunnuntaina Rovaniemen maajoukkueleirin päättänyt Koskela.

– Ounasvaaralla oli leirin alussa lunta, mutta leirin lopulla sitä oli enää 1,4 kilometrin lenkillä.

Maajoukkueleirit tuovat piristäviä yhteisharjoituksia myös olosuhteiden osalta, sillä lokakuussa hiihtosuunnistajat leireilivät Espanjassa Mallorcalla ja elokuussa Viron Otepäässä.

– Mallorcalla on hyvä rinteitä ja sopivia nousuja myös rullasuksille. Teimme siellä myös pitkiä pyöräily- ja juoksulenkkejä. Otepäässä puolestaan on hyvä rullasuksirata, Koskela kertoo.

Luitko tämän: Salla Koskela ylivoimanen ykkönen

Hiihtosuunnistuksen kilpailukauden on määrä käynnistyä vajaan kolmen viikon kuluttua Kuusamossa.

– Saa nähdä tuleeko lunta siihen mennessä. Vielä ei ole kiire, mutta jos lunta ei tosiaan tule, sitä pitää lähteä hakemaan Norjasta, Koskela sanoo.

Ennen Ruotsin MM-kisoja hiihtosuunnistajilla on välitavoitteena helmikuun alussa järjestettävät Euroopan mestaruuskisat eksoottisessa paikassa Turkissa.

– Siellä on joskus järjestetty hiihtokisoja. Sen verran tiedän, että kilpailupaikat ovat korkealla vuoristossa.

Vauhtia maastohiihdosta

Koskela hakee tänäkin talvena hiihtosuunnistukseen vauhtia maastohiihdosta, jossa hän jatkaa Tammelan Ryskeen edustajana.

– Kävin avaamassa kauden Rovaniemellä, jossa jäin sprintin karsintaan. Vapaan tyylin sprintti on paras matkani, mutta en pääse tuon lajin SM-kisoihin Imatralle, kun Turkin EM-kisat osuvat samaan aikaan. Hiihdossa tavoitteeni keskittyvät Suomen cupeihin ja lopputalven SM-kisoihin, Koskela suunnittelee.

Koskela jatkaa Joensuussa metsätieteiden opiskelua.

– Olen maisterivaiheessa, mutta valmistuminen on vielä auki, ja motivaatiokin nyt vähän haussa. Koskela kertoo. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat