Lounais-Häme

Koskelalta suksi poikki EM-sprinttiviestissä

Salla Koskela oli ottamassa toista mitalia hiihtosuunnistuksen EM-kisoissa Bulgariassa, kun hyvin alkanut sprinttiviesti meni pilalle suksirikkoon.

Koskela aloitti Suomen ykkösjoukkueessa pariviestin vauhdikkaasti ja voitti ensimmäisen kuudesta osuudesta.

Koskelan parina kilpaillut Misa Tuomola tuli toiseenkin vaihtoon kärjessä. Kolmannella osuudella Koskelalta katkesi suksi ja hän jäi osuuden kärjestä puolisentoista minuuttia,

Koskela ja Tuomola sijoittuivat kuuden osuuden viestissä lopulta neljänneksi tasan minuutin voittajalle hävinneinä. Parin tulosta ei kuitenkaan laskettu virallisiin lopputuloksiin, johon pääsivät vain kunkin maan nopeimmat joukkueet. Suomen kakkosjoukkueessa hiihtäneet Marjut Turunen ja Tuomas Kotro nousivat EM-hopealle 21 sekuntia Koskelaa ja Tuomolaa nopeampina.

Turunen ja Kotro taistelivat jopa kullasta, mutta toiseksi viimeisellä osuudella Tove Alexandersson nosti Ruotsin aivan Suomen kannoille. Kärkijoukkueet lähtivät tasatahtia ankkuriosuudella, jolla Erik Rost toi Ruotsin ensimmäisenä maaliin.

Suomi taisteli loppuun asti ja Tuomas Kotro pystyi pitämään loppusuoralla hurjalla kirillä mitalista taistelleet venäläiset takanaan sekunnin erolla.

Turunen oli viime vuonnakin tuomassa EM-sprinttiviestin mitalia Suomelle, mutta Kotrolle mitali oli ensimmäinen.

-Alku jännitti, kun lähdin numerolla 15, mutta pääsin hyvin ohi muista ja sain mennä kärjessä. Molemmat pysyimme tekemään virheettömän suorituksen. Kyllä nämä viestit aina sytyttävät taistelemaan, viestinaloittajana toiminut Turunen kertoi.

-Matka sujui aktiivisesti ja loppu raivoisasti. Kunto on ollut koko kauden hyvä ja niin eilen kuin tänään tuli uran paras sijoitus. Todella hyvältä tuntuu, sillä aikuisten mitali on ollut pitkään haaveenani, Kotro iloitsi mitalista.

EM-kilpailut jatkuvat Bulgariassa maanantaina käytävllä keskimatkan kilpailulla.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti