Lounais-Häme

Kotietsintä päättyi verisesti Etelä-Carolinassa - taloon linnoittautunut epäilty ampui seitsemää poliisia, yksi kuoli

Florence
04.10.2018, 08:50

Ulkomaat

Yksi poliisi on kuollut Yhdysvalloissa ampumisessa, jossa ammuttiin yhteensä seitsemää poliisia. Ampuminen tapahtui keskiviikkona asuinalueella Florencessa Etelä-Carolinassa.
Poliisit olivat lähteneet tekemään kotietsintää iltapäivällä paikallista aikaa. Tulitus alkoi, kun he saapuivat talolle, kertoo CNN. Ampuja haavoitti kolmea.
Kun lisää poliiseja saapui paikalle auttamaan, epäilty ampui myös heitä.
– Nämä poliisit menivät sinne tietämättä tulivoimasta, joka epäillyllä oli. He luulivat, että se oli vain tavallinen kotietsintä, sanoi Florencen piirikunnan sheriffi Kenney Boone tiedotustilaisuudessa.
Epäilty ampuja linnoittautui sisälle taloon lasten kanssa ja ampui poliiseja talon sisältä. Tilanne kesti noin pari tuntia, kunnes epäilty saatiin kiinni.
Haavoittuneiden kuuden poliisin tilasta ei ole tarkempaa tietoa. Heidän vietiin sairaalaan hoidettavaksi. Ampumisessa loukkaantui poliisien lisäksi myös 20-vuotias mies.
Poliisi ei ole myöskään kertonut, mistä syystä kotietsintää oltiin tekemässä.
Useiden poliisien haavoittuminen ampumisessa on jokseenkin epätavallista muttei täysin harvinaista, kertoo New York Times. Heinäkuussa 2016 viisi poliisia haavoittui kuolettavasti väijytyksessä. Muutamaa päivää myöhemmin kuusi poliisia haavoittui ja kolme kuoli Baton Rougessa Louisianassa.

https://edition.cnn.com/2018/10/03/us/active-shooter-florence-south-carolina/index.html
https://www.nytimes.com/2018/10/03/us/south-carolina-officers-shot.html

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti