Lounais-Häme

Kotietsintöjä Forssassa: runsaasti huumeita takavarikkoon

Poliisi sai viikonlopun aikana Forssassa kiinni 11 henkilöä, joilla oli hallussaan huumausaineita. Kiinnijääneistä yhdeksän oli forssalaisia.

Poliisi teki kotietsintöjä neljään forssalaiseen asuntoon. Kotietsintöjen lisäksi poliisi tavoitti huumeita hallussaan pitäviä Forssan kaduilta. Jokunen jäi kiinni ajettuaan autolla huolimattomasti ja herätettyään poliisin huomion.

Kaikista kiinnijääneistä helpoin käräytettävä oli vuonna 1983 syntynyt forssalaismies. Hän käveli perjantaiaamuna poliisiauton ohitse marihuanasätkää poltellen. Poliisi pysäytti miehen ja tutki myös tämän asunnon, josta löytyi lisää marihuanaa.

 

Viikonlopun aikana poliisi takavarikoi kannabista, Subutexia, amfetamiinia ja ekstaasia.

Suurin yksittäinen määrä huumetta takavarikoitiin kahdelta ulkopaikkakuntalaiselta. Heillä oli autossaan 52 grammaa marihuanaa. Määrä on sen verran suuri, että huume oli todennäköisesti tarkoitettu myyntiin.

Forssan keskustassa sijaitsevasta asunnosta löytyi 30 grammaa kannabista ja 12 subutex-tablettia. Poliisin mukaan huumeet olivat suurella todennäköisyydellä tarkoitettu myytäväksi. Lisäksi asunnosta löytyi kaasusumutin, joten forssalaista epäillään huumausainerikoksen lisäksi lievästä ampuma-aserikoksesta.

Toisesta Forssan keskustan asunnosta löytyi amfetamiinia. Poliisin mukaan tässäkin tapauksessa huumausainetta oli sen verran paljon, että se tuskin oli pelkästään omaan käyttöön. Asunnossa asuvat vuonna 1992 syntynyt mies ja vuonna 1999 syntynyt nainen. Kaksikkoa epäillään huumausainerikoksesta.

Muut viikonlopun aikana kiinnijääneet forssalaiset kuljettivat mukanaan tai säilyttivät asunnoissaan sellaisia määriä huumeita, että poliisi katsoo niiden olleen tarkoitettu vain omaan käyttöön. Heitä epäillään siis huumausaineiden käyttörikoksista.

 

Vanhemman rikoskonstaapelin Jukka Kastikaisen mukaan huumausainevalvonta ei tuottanut kovin suuria yllätyksiä, vaikka takavarikkoja tehtiinkin runsaasti.

-Poliisilla oli entuudestaan tiedossa, että Forssassa liikkuu marihuanaa, amfetamiinia ja Subutexiä. Ekstaasi oli pieni yllätys.

Ekstaasia löytyi vuonna 1988 syntyneeltä forssalaiselta, joka käveli poliisia vastaan Viksbergissä. Miehellä oli mukanaan muutama ekstaasitabletti, huumaavaa lääkeainetta ja amfetamiinia. Ekstaasia löytyi myös vuonna 1994 syntyneen forssalaisen autosta. Hänkin kuljetti ekstaasin lisäksi amfetamiinia.

Suurin osa kiinnijääneistä oli poliisille ennestään tuttuja, mutta joitakin ensikertalaisiakin oli joukossa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic