Lounais-Häme

Kotimainen luonnonkala entistä turvallisempaa ruokaa

Helsinki
05.10.2018, 20:21

Kotimaa

Ympäristömyrkyt ovat vähentyneet kotimaisessa kalassa, käy ilmi tuoreesta tutkimuksesta. Suomessa on runsaasti luonnonkalaa, ja sen käyttöä voi nyt lisätä turvallisesti.
Useimmissa kotimaisissa kaloissa on erittäin vähän ympäristömyrkkyjä. Näitä kaloja ovat muiden muassa siika, muikku ja särki sekä merialueiden ahven, kuha ja made.
Suomalaisen luonnonkalan käyttö tuo kansanterveydellisiä hyötyjä, minkä lisäksi sillä voidaan lisätä lähiruoan tarjontaa sekä edistää kalataloutta. Luonnonkalojen kulutus niin ikään poistaa vesistä ravinteita.
Ympäristömyrkkyjen pitoisuuksia Suomen sisävesien ja Itämeren kaloissa tutkittiin EU-kalat III -hankkeessa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic