Lounais-Häme

Koulu loppuu, Koskisilta jää

Forssalainen koululaissukupolvi toisensa jälkeen on saanut jättää jälkensä Koskisilta-lehteen. Kotiseutuneuvos Pentti Kaunisto ei arvannut, miten kestävän perinteen hän lehden tekemistä ehdottaessaan loi.

Kaunisto itse oli Forssan opettajien ammattiyhdistyksen julkaiseman Koskisillan päätoimittajana vuodet 1965–1976. Alun perin lehden tarkoituksena oli tuottaa rahaa yhdistykselle. Aika pian alettiin tuotolla kuitenkin jakaa Koskisilta-stipendejä. Myös lehteä myyvät koululaiset saavat taskurahaa myymistään kappaleista.

Koskisilta-stipendit eivät summaltaan ole olleet kovin mittavia, mutta samalla tavalla kuin oman piirustuksen tai kirjoituksen näkeminen painetussa julkaisussa on ilahduttanut, on iloa tuonut myös stipendi. Ja kuinka moni vanhempi tai isovanhempi onkaan ostanut muistoksi lehden, jossa oman jälkikasvun nimi ja teos komeilevat.

Tämänvuotisen Koskisillan teemana on itseoikeutetusti satavuotias Suomi. Lehden sivulta löytyy monenlaista pohdintaa Suomesta ja suomalaisuudesta, ja väreinä hallitsevat sininen ja valkoinen.

Suomalaisuutta ovat sisu ja sauna, muumit ja mämmi. Katsetta luodaan paitsi maamme historiaan, myös tulevaisuuteen sadan seuraavan vuoden päähän.

EI tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, jos arvelee myös Koskisillan kestävän sadan vuoden kunnioittavaan ikään. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic