Lounais-Häme

Koulujen digiraha lautakuntaan Forssassa

 

Forssan kaupunginhallituksen esitys 150000 euron määrärahasta koulujen tieto- ja viestintäteknisten laitteiden hankintaan pyörähti valtuustosta äänestyksen jälkeen lautakuntavalmisteluun. Äänet jakautuvat 30–13 palautuksen puolesta.

Rahan taustalla on Emmi Lintosen (sd.) ja 12 muun valtuutetun aloite. Ehdotus rahan myöntämisestä tuli valtuustolle hallitukselta äänestyksen (äänin 6–5) jälkeen. Se voitti kaupunginhallituksen käsittelyssä kaupunginjohtajan ehdotuksen lautakuntavalmistelusta.

Kokoomuksen valtuustoryhmä teki vastaesityksen asian palauttamisesta valmisteluun ja harkittavaksi lautakuntaan. Mika Penttilän lukema aloite sai kannatusta omalta ryhmältä ja Raine Immoselta (sd.)

-Tämä oli erinomainen aloite siinä mielessä, että hankintoihin oli jo olemassa määräraha tämän vuoden talousarviossa. Nyt kannattaisi tehdä aloitteita myös muihin hankkeisiin, vaikkapa Kuhalankadun siltaan, Penttilä heitti piikit allekirjoittaneille.

Jouni Mäkelä (sd.) selvensi, että aloitteen tarkoituksena oli taata, että laitteet saadaan hankittua kaikille kouluille ensi lukukauden alkuun; talousarviossa varattuna oleva 130 000 euron summa ei siihen aloitteentekijöiden mukaan riittäisi. Lisämäärärahaan otettaisiin lainaa.

-Puutteiden poistamiseen ja uusien oppimisympäristöjen luomiseen tarvitaan suuremmat panostukset kuin talousarviossa on. Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta olisi tuskin pahoillaan siitä, että valtuusto myöntäisi sille lisää rahaa tähän tarkoitukseen, Emmi Lintonen lisäsi.

-Määrärahan myöntäminen toisi koulut samalle viivalle ja se tukisi Forssan lapsiystävällistä strategiaa, vahvisti Ilkka Joenpalo (sd.).

Kokoomuksen Ritva Vastamäki painotti pariin otteeseen, että on järkevämpää valmistella asia ja ottaa kouluilta selvää mitä todella tarvitaan.

-Se on varma, että kaikki raha menee, jos ei tutkita mitä tarvitaan, hän heristi.

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan jäsen, valtuutettu Riikka Kinnunen (kok.) totesi, että lautakunta on jo pyytänyt lausuntoa tarpeista ja näkemyksistä sivistystoimen yksiköiltä.

-Samalla selviää riittääkö budjetin määräraha, ja lautakunta voi harkita pyytääkö rahaa lisää. Tarkoitus on, että laitteet otetaan kouluilla portaittain käyttöön.

Sekä Vasemmistoliiton että Perussuomalaisten ryhmät asettuivat kokoomuksen esityksen taakse. Se intoutti Eino Järvisen (sd.) välihuutohuomautukseen siitä, ketkä Forssassa oikein lapsia eriarvoisesti kohtelevat.

Johanna Häggman (kesk.) totesi puheenvuorossaan asian käsittelyyn vaikuttavan kokoomuksen valtataistelun päätöksenteossa.

-Kokoomus käyttää lautakuntaa rukkasena. Kun kokoomus häviää hallituksessa eikä päätös miellytä, alkaa aina tämä rumba, hän totesi kuivasti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti