Lounais-Häme

Koulujen päättäjäiset ja hyvä sää veivät voiton koronapeloista – Forssassa jaettiin huomautuksia ja rikesakkoja

Kesäloman alkua juhlittiin sankoin joukoin.
Forssan seudulla nuoria oli lauantaina kokoontuneena eri puolille keskustaa ja puistoja. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan seudulla nuoria oli lauantaina kokoontuneena eri puolille keskustaa ja puistoja. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koulujen päättäjäiset ja lämmin sää saivat ihmiset liikkeelle lauantaina huolimatta edelleen jylläävästä koronavirusepidemiasta. Koulujen päätöspäivä keräsi runsaasti nuoria kaupungille ja kylille juhlimaan muun muassa puistoihin ja koulujen pihoille.

Iltakahdeksaan mennessä juhlinta oli poliisien tietojen mukaan sujunut pääosin maltillisesti, mutta paikoin uhkaaviakin tilanteita oli tullut ilmi.

–   Nurmijärvellä Klaukkalassa Isoniitun koululle kerääntynyt parisataa nuorta. Ilmoituksen mukaan paikalla tapellaan jo, Itä-Uudenmaan poliisilaitos tviittasi.

Forssassa kirjattiin kolmisenkymmentä lastensuojeluilmoitusta

Melko rauhallisen alkuillan jälkeen nuorisoa alkoi kerääntyä enemmän Lamminrantaan ja häiriötehtävienkin määrä kasvoi humaltuneiden nuorten vuoksi.

Juhlintaa valvoi poliisipartioiden mukana myös Ankkuri-tiimi, eli poliisi, sairaanhoitaja ja sosiaalityöntekijä.

Tiimin vanhempi konstaapeli Sirkku Nurmi kertoo, että nuorisoa on liikkeellä paljon, mutta tunnelma on hyvä ja kohtuullisen rauhallinen.

– Alkoholin hallussapidosta jaettiin huomautuksia ja rikesakkoja reilut parisenkymmentä sekä lastensuojeluilmoituksia kirjattiin liki kolmisenkymmentä, Nurmi kertoo.

Aikaisempiin vuosiin verrattuna meno oli kuitenkin selkeästi rauhallisempaa ja väkeä oli selvästi vähemmän liikkeellä.

Pääsääntöisesti nuorisoa oli liikkeellä eniten Forssassa, mutta myös alueen muissa kunnissa tavattiin nuoria juhlimassa koulujen päätöstä alkoholin kanssa.

– On myös tavattu alkoholin kanssa liikkeellä olevia alaikäisiä, mutta pääasiassa nuoret käyttäytyvät fiksusti ja fiilis on positiivinen. Hyvillä mielin olemme saaneet partioida. Nuoret ovat myös hyvin valveutuneita poikkeustilan suhteen ja muistavat turvavälit, Nurmi sanoo.

Lauantaina päivällä Forssassa järjestetty mopomiitti sujui niin ikään rauhallisesti poliisin näkökulmasta.

Ravintoloiden oleminen edelleen suljettuna näkyy Nurmen mukaan siinä, että täysi-ikäistä väkeä on kokoontuneena puistoihin hieman tavallista enemmän.

”Hyvä nuoriso”, poliisi tviittasi

Helsingin poliisi kertoi illansuussa, että kaunis sää on saanut ihmiset liikkeelle, mutta tilanne oli rauhallinen. Myös Itä-Suomen poliisin mukaan koulujen päätösviikonloppu oli saanut ihmiset liikkeelle ja että päihtyneitä koululaisia tai opintonsa päättäneitä oli vielä ennen viittä iltapäivällä tavattu varsin vähän.

– Hyvä nuoriso! poliisilaitoksen tviitissä kehuttiin.

Ilta alkoi vilkastua ainakin Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella seitsemän jälkeen illalla. Ilmoituksia päihtyneistä nuorista tuli muun muassa Nokialta, Jyväskylästä, Tampereelta ja Äänekoskelta.

– Vanhemmat varmistakaa, että lapsenne ovat sovitussa paikassa ja sovitussa kunnossa, virkavalta muistutteli.

Länsi-Uudenmaan poliisi puolestaan pyrki kiinnittämään tviitillään huomiota paloturvallisuuteen.

– Partiot ovat muutamaan otteeseen joutuneet puuttumaan kertakäyttögrillien käyttöön. Poliisi muistuttaa, että kertakäyttögrillien käyttö on kielletty metsäpalovaaran vuoksi.

Oppilaitoksissa ei järjestetty suuria juhlia

Peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten lukukaudet päättyivät lauantaina, ja poikkeusolojen kevään kruunasi todistustenjako. Kokoontumisrajoituksista johtuen oppilaitoksissa ei järjestetty suuria kevätjuhlia tai lakkiaisia. Ylioppilaslakin sai päähänsä 25  000 uutta ylioppilasta.

Poliisi valvoi tehostetusti nuorten alkoholinkäyttöä ja toivoi etukäteen, ettei suuria joukkokokoontumisia järjestettäisi virustilanteen vuoksi. STT-FL

Jutusta päivitetty Forssan osuus 31.5. kello 8.27.

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic