Lounais-Häme Hämeenlinna

Koulujen päättäjäisjuhlinta sujui rauhallisesti ympäri maan – kolea sää hillitsi ulkojuhlintaa

Mitään tavanomaisuudesta poikkeavia häiriöitä ei sattunut.
Hämeenlinnan Linnanpuistossa Kesäloma Express -tapahtumassa esiintyi lauantaina muun muassa rap-artisti Mäkki. Nuorisoa oli liikkeellä alkuillasta alkaneesta vesisateesta huolimatta. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeenlinnan Linnanpuistossa Kesäloma Express -tapahtumassa esiintyi lauantaina muun muassa rap-artisti Mäkki. Nuorisoa oli liikkeellä alkuillasta alkaneesta vesisateesta huolimatta. Kuva: Pekka Rautiainen

Koulujen päättäjäisviikonlopun juhlinta sujui rauhallisesti. Tunnelma eteni tavanomaisen päättäjäisviikonlopun tapaan. Paikoin sateinen sää teki juhlinnasta edellisvuosia hillitympää.

Kanta- ja Päijät-Hämeessä ei tapahtunut mitään normaaliin päättäjäisviikonloppuun nähden poikkeavaa.

– Nuorien juhlintaa on seurattu, päihtyneitä on tavattu, lastensuojeluilmoituksia on tehty. Mutta kohtuullisen rauhallisesti kaikki on sujunut. Tehtäviä on kaiken kaikkiaan ollut paljon, mutta tilanne on ollut hallinnassa, kertoi vanhempi konstaapeli Marko Kousa Hämeen poliisista yöllä.

– Nuorten kokoontumispaikat ovat olleet tiedossa ja niitä painopistepaikkoja on valvottu johdetusti.

Hämeen poliisista kerrottiin sunnuntaina aamulla, että sillä oli yön aikana 342 hälytysluotoista tehtävää, joista 185 Kanta-Hämeessä.

Juhlinta hiipui jo ennen kolmea

Kello kolmelta yöllä Oulun, Jyväskylän ja Itä-Uudenmaan poliisit kertoivat Twitter-tileillään juhlinnan hiljalleen hiipuvan.

Pohjanmaan poliisi kertoi Twitterissä, että tehtäviä oli tänä vuonna noin 20 prosenttia vähemmän verrattuna edelliseen vuoteen.

Helsingin poliisin mukaan puoli kolmen aikaan yöllä kaupungilla oli liikkeellä enää lähinnä yksittäisiä nuoria. Komisario Timo Viipuri Helsingin poliisista kuvaili tuolloin bileiden olevan lähes ohi.

Poliisista arvioidaan, että sateinen ja melko kolea sää hillitsi juhlintaa.

– Jos olisi ollut 25 astetta lämmintä, tilanne olisi voinut olla eri, mutta nyt oli hyvin rauhallista, hän kommentoi yöllä.

Helsingin poliisi kertoi Twitterissä, että päättäjäisviikonlopun järjestyshäiriöt ovat vähentyneet Helsingissä vuosi vuodelta.

Helsingin pelastuslaitoksella oli yhteensä vuorokauden aikana 158 tehtävää, joista 133 oli ensihoidon tehtäviä ja loput palo- ja pelastuspuolen tehtäviä.

 

Lue myös: Tänään nuoret lähtevät juhlimaan, mutta meno on rauhoittunut takavuosista – tässä seitsemän vinkkiä vanhemmille (1.6.2019)

 

”Päihtyneitä on tavattu, lastensuojeluilmoituksia on tehty”

Poliisi ja nuorisotyöntekijät tehovalvoivat tänäkin vuonna paikkoja, joihin nuorten tiedetään kokoontuvan.

Tampereellakin koulujen päättäjäisilta sujui verrattain rauhallisesti edellisvuosiin nähden. Perinteisessä juhlintapaikassa Pyynikin rannassa oli illalla tuhansia nuoria juhlimassa, mutta suuri osa lähti pois jo ennen puoltayötä.

Jyväskylässä juhlinta keskittyi illalla etenkin Tuomiojärvenrantaan, jossa oli parhaimmillaan satoja nuoria. Kolmelta yöllä Sisä-Suomen poliisi kertoi, että Jyväskylässäkin juhlat ovat jo alaikäisten koulunsa päättäneiden osalta pääosin ohi, täysi-ikäiset jatkoivat vielä juhlintaa keskustassa.

Turussa juhlinta oli puoli kolmen aikaan vielä käynnissä ja poliisilla oli runsaasti tehtäviä. Juhlinta oli kaikkiaan sujunut sielläkin rauhallisesti.

– Partiot ovat kohdanneet nuoria. Muutamia on viety selviämistiloihin, alaikäisten alkoholijuomia on kaadettu maahan, Lounais-Suomen poliisilaitoksesta kerrottiin.

Käytännössä koko illan jatkunut sade piti Turussa monet nuoret juhlimassa sisätiloissa.

Oulussakin tilanne oli jo rauhoittunut kello kahden jälkeen. Illan ja yön aikana ei ollut tapahtunut mitään erityistä. Oulussakin viileä sää oli rauhoittanut juhlintaa.

– Nuorisoa on tietysti liikenteessä normaalia enemmän, mutta mitään maata kaatavaa täällä ei ole tapahtunut, kertoi vanhempi konstaapeli Petri Puranen.

Sunnuntaina aamulla Oulun poliisi tiedotti, että poliisi kirjoitti lauantaina alkoholirikkomuksista alaikäisille sakkoja yhteensä 12 kappaletta ja lastensuojeluilmoituksia tehtiin 12 kappaletta ennen puoltayötä. STT

Uusimmat

Fingerpori

comic