Lounais-Häme

Koulujen päättärit ensi kertaa Forssan torilla - pääesiintyjänä supersuosittu Lucas

Koulujen päättäjäispäivänä lauantaina järjestettävien koululaisten päättäreiden tapahtumapaikkana on ensi kertaa Forssan tori.

Aiempina vuosina päättäreitä on vietetty bändien tahdissa Forssan jäähallissa.

-Kokeilemme nyt ensimmäistä kertaa ulkotapahtumaa ja odotamme yleisömäärän kasvavan. Jäähallissa pidetyissä päättäreissä oli viime vuonna nelisensataa henkeä. Toivomme torille enemmän ihmisiä, ehkäpä noin 700, jos vain sää suosii, sanoo Humppilan nuoriso-ohjaaja Sofia Vuorinen.

-Paikan vaihdolla toivotaan tapahtumaan uutta puhtia ja samalla halutaan vahvistaa sen jatkuvuutta, sanoo Forssan vastaava nuoriso-ohjaaja Jaana Riitamaa.

Koulujen päättärien ilmaistapahtuman järjestäjinä toimivat Forssan, Tammelan, Jokioisten, Ypäjän ja Humppilan nuorisotoimet, Forssan seurakunta sekä tapahtumaa tukevat yhteistyötahot.

Ypäjältä järjestetään tapahtumaan ilmainen kuljetus.

-Päättärien tavoitteena on tarjota nuorille tilaisuus juhlia yhdessä koulujen päättymistä päihteettömästi. Odotamme siis torille iloista tapahtumaa. Nykynuoret ovatkin päihteettömyydessä fiksumpia kuin edelliset ikäluokat, Vuorinen kehuu.

Päihteettömyyden valvomiseksi järjestäjien oli alunperin tarkoituksena aidata torialue.

-Siihen ei kuitenkaan ryhdytä, joten päihteettömyyden valvontaa jää järjestyksenpitäjien vastuulle, Riitamaa toteaa.

Päättärien esiintyjälistalla järjestäjät haluavat tukea paikallisia bändejä. Torilla esiintyy Voice of Finlandissa viime vuonna kunnostautunut Marko Simi, joka toimii myös illan juontajana. Paikallisia esiintyjiä ovat myös TPL, Gyro ja AaHoo & Vainokoira. Päättäreiden pääesiintyjänä laulaa viime vuonna kultaa myyneen esikoisalbuminsa julkaissut Lucas.

Päättärit avaa lauantaina opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Näissäkin päättäreissä järjestetään aiemmin suosiota saavuttaneet roska-arpajaiset, joiden tarkoituksena on pitää alue puhtaana. Jokainen pienemmänkin roskan keräyspisteeseen toimittava saa vaivanpalkaksi arpalipukkeen, jolla voi voittaa palkinnon. FL

 

Koulujen päättärit:
Forssan torilla lauantaina. Vapaa pääsy.Esiintyjät:Klo 18.10 Marko Simi18.45 TPL19.20 Gyro20 AaHoo & Vainokoira21 LucasUrheilijaesikuvista haastatteluissa torilla: klo 18.40 Oskari Kaseva FoKoPo, 19.15 Lilli Nikander FoA, 19.50 Eemil Forsberg FJK

Uusimmat

Fingerpori

comic