Lounais-Häme

Koulujen tuntikehyksiin kasvua Urjalassa

Urjalan yhtenäiskoulun ja Väinö Linnan lukion tuntikehykset kasvavat seuraavana lukuvuonna. Yhtenäiskoulussa alakoululaisten määrä kasvaa noin 30 oppilaalla. Yhtenäiskoulussa tuntikehys kasvaa reilut 16 vuosiviikkotuntia nykyiseen verrattuna.

Väinö Linnan lukion tuntikehyksessä kasvua on reilut 15 tuntia. Kasvu johtuu pääosin selvästi kuluvaa lukuvuotta suuremmasta abiluokasta, mikä taas johtaa laajempaan syventävien kurssien toteutumiseen.

Väinö Linnan lukiosta ei erikoislukiota

Urjalan kunta ei hae Väinö Linnan lukiolle erityistä koulutustehtävää. Sen sijaan lukiolle annetaan tehtäväksi pohtia mahdollisuuksia sille sopivista erityislinjoista. Opetusta voidaan painottaa siten, että noudatetaan valtioneuvoston vahvistamaa lukion tuntijakoa.

Sivistyslautakunta käsitteli asiaa Paula Virtasen (kesk.) tekemän valtuustoaloitteen pohjalta. Virtanen esitti aloitteessaan, että lukion pitäisi erikoistua vetovoimaisemmiksi erottuakseen muista. Virtanen pohti muun muassa kaksoistutkinnon suorittamisen mahdollisuutta. Kaksoistutkinnon suorittaminen ei ole mahdollista, koska Urjalalla ei ole ammatillisen koulutuksen järjestämislupaa.

Ei Väinö Linnaa yhteiskoulun seinälle

Sivistyslautakunta käsitteli myös toista Paula Virtasen (kesk.) aloitetta. Aloitteessaan Virtanen esitti, että uuden yhtenäiskoulun seinälle hankittaisiin Väinö Linnan kasvot -reliefi. Perusteluissaan sivistyslautakunta toteaa, että Urjala kunnioittaa kirjailija perintöä jo monella tapaa. Lisäksi perimätiedon mukaan Väinö Linna ei halunnut itseään nostettavan ”kansakunnan kaapin päälle”.

Pururadoille kunnostussuunnitelma

Sivistyslautakunta pyytää teknistä palvelukeskusta tekemään kaikille kunnan pururadoille kunnostussuunnitelmat ja varaamaan kunnostuksiin määrärahan ensi vuodelle. Ensimmäisenä listalla on Nuutajärven pururata, jonka kunnostusta Nuutajärven Esa on pyytänyt. Esan mukaan pururadalla ei ole juurikaan asianmukaista purua ja radan pohjalla risteilee puiden juuria. Lisäksi valaistus on riittämätön.

Uuden leikkipuiston nimeksi Urheilukentän leikkimaa

Urheilukentän pohjoispäähän rakennettavan uuden leikkipuiston nimeksi tulee Urheilukentän leikkimaa. Nimiehdotus tuli yhdeltä yhtenäiskoulun esiopetusryhmistä. Urjalan esiopetusryhmät ja päiväkotilapset saivat ehdottaa leikkipuistolle nimeä. Uutta leikkipuistoa varten hankitaan kunnille suunnattu Tulevaisuuden kuusi -juhlapaketti. FL

Koulujen tuntikehyksiin kasvua
Urjalan yhtenäiskoulun ja Väinö Linnan lukion tuntikehykset kasvavat seuraavana lukuvuonna. Yhtenäiskoulussa alakoululaisten määrä kasvaa noin 30 oppilaalla. Yhtenäiskoulussa tuntikehys kasvaa reilut 16 vuosiviikkotuntia nykyiseen verrattuna.Väinö Linnan lukion tuntikehyksessä kasvua on reilut 15 tuntia. Kasvu johtuu pääosin selvästi kuluvaa lukuvuotta suuremmasta abiluokasta, mikä taas johtaa laajempaan syventävien kurssien toteutumiseen.Väinö Linnan lukiosta ei erikoislukiotaUrjalan kunta ei hae Väinö Linnan lukiolle erityistä koulutustehtävää. Sen sijaan lukiolle annetaan tehtäväksi pohtia mahdollisuuksia sille sopivista erityislinjoista. Opetusta voidaan painottaa siten, että noudatetaan valtioneuvoston vahvistamaa lukion tuntijakoa.Sivistyslautakunta käsitteli asiaa Paula Virtasen (kesk.) tekemän valtuustoaloitteen pohjalta. Virtanen esitti aloitteessaan, että lukion pitäisi erikoistua vetovoimaisemmiksi erottuakseen muista. Virtanen pohti muun muassa kaksoistutkinnon suorittamisen mahdollisuutta. Kaksoistutkinnon suorittaminen ei ole mahdollista, koska Urjalalla ei ole ammatillisen koulutuksen järjestämislupaa.Ei Väinö Linnaa yhteiskoulun seinälleSivistyslautakunta käsitteli myös toista Paula Virtasen (kesk.) aloitetta. Aloitteessaan Virtanen esitti, että uuden yhtenäiskoulun seinälle hankittaisiin Väinö Linnan kasvot -reliefi. Perusteluissaan sivistyslautakunta toteaa, että Urjala kunnioittaa kirjailija perintöä jo monella tapaa. Lisäksi perimätiedon mukaan Väinö Linna ei halunnut itseään nostettavan "kansakunnan kaapin päälle".Pururadoille kunnostussuunnitelmaSivistyslautakunta pyytää teknistä palvelukeskusta tekemään kaikille kunnan pururadoille kunnostussuunnitelmat ja varaamaan kunnostuksiin määrärahan ensi vuodelle. Ensimmäisenä listalla on Nuutajärven pururata, jonka kunnostusta Nuutajärven Esa on pyytänyt. Esan mukaan pururadalla ei ole juurikaan asianmukaista purua ja radan pohjalla risteilee puiden juuria. Lisäksi valaistus on riittämätön.Uuden leikkipuiston nimeksi Urheilukentän leikkimaaUrheilukentän pohjoispäähän rakennettavan uuden leikkipuiston nimeksi tulee Urheilukentän leikkimaa. Nimiehdotus tuli yhdeltä yhtenäiskoulun esiopetusryhmistä. Urjalan esiopetusryhmät ja päiväkotilapset saivat ehdottaa leikkipuistolle nimeä. Uutta leikkipuistoa varten hankitaan kunnille suunnattu Tulevaisuuden kuusi -juhlapaketti. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic