Lounais-Häme Forssa

Koulujenväliset yleisurheilukilpailut pitävät suosionsa – Forssan urheilukentällä kirmasi noin 300 lasta

Noin 300 lasta ja nuorta otti mittaa omasta ja kaverin kunnosta Forssan koulujenvälisissä yleisurheilukilpailuissa.

Hyvä yhteishenki, hyvä kannustus ja hyvät vaihdot. Siinä Elmeri Jokilan mukaan suurimmat syyt, joiden ansiosta Keskuskoulu kruunattiin tänä vuonna Forssan koulujenvälisten yleisurheilukilpailujen Sukkulaviestin voittajaksi.

– Oltiin varmoja voitostamme jo etukäteen, jalkapalloa ja sählyä harrastava kuudesluokkalainen kertoo.

Elmeri ei ensi vuonna sukkulaviestiin enää yläkoululaisena pääse, mutta aikoo osallistua koulujenvälisiin jatkossakin.

– Tänne on hauska tulla, on paljon väkeä, hän perustelee.

Kolmatta luokkaa käyvä pikkuveli Viljami Jokila oli isoveljensä tavoin varma Keskurin voitosta jo etukäteen.

– Ensi vuonna voitetaan myös, Viljami lupasi.

Tuukka Järvinen (oik.), Viljami Huuhanmäki, Elmeri Jokila ja Viljami Jokila esittelevät Keskuskoulun Sukkulaviestin voitosta saamaa pokaalia. Taustalla muita Keskurin joukkueen kisaajia. Kuva: Tapio Tuomela
Tuukka Järvinen (oik.), Viljami Huuhanmäki, Elmeri Jokila ja Viljami Jokila esittelevät Keskuskoulun Sukkulaviestin voitosta saamaa pokaalia. Taustalla muita Keskurin joukkueen kisaajia. Kuva: Tapio Tuomela

Sukkulaviestiin koulu ilmoittaa jokaiselta alaluokalta yhden tytön ja pojan, eli joukkueessa on yhteensä 12 juoksijaa. Heikka on hallinnut kisaa useana vuotena, mutta se ei viestin kuusinkertaista osallistujaa Miranda Lehtimäkeä tuntunut harmittavan.

– Ihan hyvä että joku muukin voittaa välillä, Miranda kuittasi tappion.

Koulujenvälisiä yleisurheilukilpailuja on järjestetty Forssassa ainakin 1980-luvun alkupuolelta asti ja kiinnostus niitä kohtaan on edelleen vahva. Tänä vuonna urheilukentällä kirmasi noin 300 lasta ja nuorta, suorituksia nähtiin kaikkiaan 390.

 

Juuri yhteishenki vaikuttaa olevan se kisojen ykkösasia. Forssan Salama hoitaa ilmoittautumiset, lähtölistat, pöytäkirjat, sähköisen ajanoton ja tulospalvelun. Eri kouluilta tulee opettajia mittaamaan tuloksia ja katsomosta kuuluu valtava kannustus, kun lähtölaukaus kajahtaa juoksijoille.

Heikan koulun kuudetta luokkaa käyvät Miranda Lehtimäki ja Julia Vuori ovat malliesimerkki kannustuksesta. Kaksikko löi pituushyppypaikalla ylävitosia kannustaessaan toisiaan. Vuori hyppäsi ennätyksensä 410, muttei vaikuttanut olevan yhtään alla päin, vaikka Lehtimäki hyppäsi 9 senttiä pidemmälle.

– Keihäs on lempilajini, sitä olen heittänyt 34 metriä. Miranda on yleensä parempi juoksuissa ja pituudesta, minä keihäänheitossa, Vuori kertoo.

– Ennätyshypyssä askel osui hyvin lankulle. Yleensä ponnistan oikealla jalalla, nyt ponnistin vasemmalla, hän paljastaa.

 

Liikkuva koulu -hankkeen koordinaattori, Kuhalan koulun liikunnanopettaja Emmi Nummelin iloitsee erityisesti siitä, että koulujenvälisissä yleisurheilukilpailussa nähdään runsaasti lapsia ja nuoria, jotka eivät muuten harrasta yleisurheilua.

– Yläkoululaiset ovat vähän sellaisia, että kisoihin ei lähdetä ellei olla pärjäämässä, mutta pienempien keskuudessa näkee vielä sitä ihanaa innostusta. Koulujenvälisten ajatuksena on tuoda positiivista lisää koulujen arkeen, aktivoida lapsia urheiluharrastusten pariin ja tuoda paikallisia seuroja esille. Nämä taitavat olla Hippokisojen jälkeen Forssan toiseksi suurin yleisurheilutapahtuma, Nummelin kertoo. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic