Lounais-Häme

Koulukyyti Loimaan-Forssantien lapsille

Ypäjän sivistyslautakunta päätti, että lakisääteisen koulukuljetusedun piirissä olevien oppilaiden lisäksi ilmaisen koulukuljetuksen voivat saada huoltajan anomuksesta ne 1.–6. luokan ja esiopetuksen oppilaat, jotka joutuvat käyttämään Loimaan-Forssantietä tai 10-tietä. Perusteena on tien vaarallisuus sekä Levän koulun tuleva sulkeminen.

Ilmainen koulukuljetus voidaan lukuvuonna 2018–2019 järjestää myös niille lähikouluaan käyville 1.–3. luokan oppilaille, joiden koulumatka on yli kolme kilometriä.

Lakisääteinen maksuton koulukuljetus järjestetään ilman huoltajan anomusta niille oppilaille, joiden koulumatka on vähintään viisi kilometriä.

Matka määritetään lyhintä jalankulkukelpoista ja yleisessä käytössä olevaa tietä pitkin.

Kuljetusta ei järjestetä koko matkalle, vaan osan matkasta oppilas kulkee omatoimisesti taksin pysähdyspaikalle ja takaisin. Esiopetusoppilaalla pysäkki on kuitenkin oma piha tai tarvittaessa tienpää.

Maksullista koulukuljetusta voi hakea myös muille oppilaille, mutta kuljetus voidaan myöntää vain, jos reitti on olemassa ja autossa on tilaa.

Jos oppilas menee muuhun kuin hänelle määrättyyn kouluun, huoltaja vastaa kuljetuksesta.

Ypäjä jatkaa koulukuljetuksissaan optiotaan Taksi Kankareen kanssa myös lukuvuonna 2018–2019. Sivistyslautakunta pitää kuljetusjärjestelyjä toimivina. Kilometrihinta nousee elokuussa sentillä kilometriltä tästä lukuvuodesta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti