Lounais-Häme Forssan seutu

Koululaisten ruokapakettien jako alkoi Forssassa, Jokioisilla ja Tammelassa – Humppilassa ja Ypäjällä odotetaan vielä ensi viikkoon

Kunnat suunnittelevat jatkavansa maksuttomien ruokapakettien jakelua niin kauan kuin etäopetus jatkuu koronaviruspandemian takia.
Etäopetuksessa olevien koululaisten ruokapakettien jako alkoi Tammelassa keskiviikkona. Riikka Kauppi ja Päivi Nieminen antoivat ruokakassin Pasi Penttilälle. Kuva: Tapio Tuomela
Etäopetuksessa olevien koululaisten ruokapakettien jako alkoi Tammelassa keskiviikkona. Riikka Kauppi ja Päivi Nieminen antoivat ruokakassin Pasi Penttilälle. Kuva: Tapio Tuomela

Ruokapakettien jakaminen on alkanut etäopetuksessa oleville koululaisille tällä viikolla Forssassa, Jokioisilla ja Tammelassa. Humppilassa ja Ypäjällä ruoan jakelu alkaa ensi viikolla. Kunnat suunnittelevat jatkavansa maksuttomien ruokapakettien jakelua niin kauan kuin etäopetus jatkuu koronaviruspandemian takia. Huoltajat voivat tilata paketin etukäteen Wilma-sovelluksen kautta, ja valtaosa oppilaiden huoltajista onkin käyttänyt Forssan seudun kunnissa tätä mahdollisuutta.

Forssassa ensimmäinen ruoan jakelu oli tiistaina. Forssan ja Humppilan kouluruoat valmistaa Loimijoen Kuntapalvelut oy, jonka ateriapalvelupäällikkö Jaana Ketonen kertoo, että Forssassa jaettiin noin 580 annosta. Humppilassa jakelu alkaa ensi viikon tiistaina, ja sinne on tilattu 150 annosta.

– Jaamme Forssaan ja Humppilaan lämmitettävän lounasruoan. Forssassa jaettiin tiistaina ruoka kolmeksi päiväksi, koska pitkäperjantaina ei ole tällä viikolla koulua. Ensi viikosta lähtien ruoan noutopäivät ovat Forssassa ja Humppilassa tiistai ja torstai. Tiistaina jaetaan kahden päivän ateriat tiistaille ja keskiviikolle ja torstaina kolmen päivän ruoka torstaille, perjantaille ja maanantaille, Ketonen sanoo.


”Jaamme Forssaan ja Humppilaan lämmitettävän lounasruoan.”


Forssassa Loimijoen Kuntapalvelut oy toimittaa ateriat Tölön ja Koijärven kouluille ja Axel Wahrenin esiopetukseen ja Humppilassa Kirkonkulman koululle. Koulut ja eskari hoitavat ruoan jakelun eteenpäin.

– Forssassa jaettavien annosten määrä näyttää nousevan ensi viikoksi jo noin 600:een, Ketonen sanoo.

Tammelassa ja Jokioisilla kahden viikon ateriat

Tammelassa ja Jokioisilla ruokapaketti sisältää elintarvikkeita kahden viikon ajaksi.

– Tammelassa jaettiin ensimmäiset ruokapaketit keskiviikkona. Teimme 450 ruokapakettia, ja ainakin noin kaksi kolmasosaa siihen oikeutetuista tilasi paketin, Tammelan kunnan ruoka- ja puhdistuspalveluesimies Riikka Kauppi kertoo.

Jokioisilla ruokapaketteja jaettiin tiistaina, ja kunnan ruokapalvelujohtajan Soili Valtasen mukaan niitä oli tilattu 406 eskarilaiselle tai peruskoululaiselle. Valtanen arvioi, että paketin tilasi vähintäänkin kaksi kolmasosaa siihen oikeutetuista. Paketteja jaettiin Kuuman, Miinan ja Paanan kouluilla kello 9–11 ja 15–18, ja seuraava jakopäivä on 21. huhtikuuta.

– Huoltajilta tuli joitakin palautteita siitä, etteivät kaikki ruokatarvikkeet olleet kotimaisia. Tähän vaikutti se, että meille tuli tilausten kanssa kova kiire ja ensimmäisten ruokakassien täyttäminen oli lyhyellä varoitusajalla haastavaa, Valtanen sanoo.

Ypäjällä jako on kerran viikossa

Ypäjällä koululaisten ruokapakettien jakaminen alkaa ensi viikolla. Kunnan puhtaus- ja ruokapalvelupäällikkö Mia Metsäranta kertoo, että ruokapaketteja ryhdytään jakamaan kerran viikossa.

– Ensi viikolla ruokapaketteja jaetaan torstaina Kartanon koululla kello 12.30–16.30, ja paketteja on tilattu noin sata. Ensi viikon jälkeen pakettien jakopäivä on keskiviikko, Metsäranta sanoo.

Jos oppilas ruokailee esiopetuksessa tai koulussa, hän ei ole oikeutettu ruokapakettiin. Loimijoen Kuntapalvelut oy ei toimita tällä hetkellä kouluruokaa Humppilaan, mutta Forssassa lähiopetuksessa olevia kouluruokailijoita on Keskuskoulua lukuun ottamatta kaikissa kouluissa. Lähiopetuksessa olevien oppilaiden määrät ovat pieniä, mutta myös Jokioisilla, Tammelassa ja Ypäjällä heille järjestetään edelleen kouluruokailu. FL

Lue myös: Valtaosa Forssan 1.–3.-luokkalaisista opiskelee etänä – ”Suositukset ovat menneet koteihin hyvin perille” (FL 23.3.2020)

Luitko tämän? Forssan seudun kouluissa etäopiskelu alkaa asettua uomiinsa – ”Ovathan tässä kaikki kovilla” (FL 4.4.2020)

Juttuun korjattu 9.4.2020 klo 9.06 tieto, että Forssassa ja Humppilassa jaetaan tiistaina kahden päivän ateriat tiistaille ja keskiviikolle ja torstaina kolmen päivän ruoka torstaille, perjantaille ja maanantaille.

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic