Koulun katto romahti Loviisassa - neljä vuotta vanhan koulun tilat käyttökiellossa ainakin vuoden loppuun

Loviisa
20.11.2018, 14:51

Kotimaa

Noin kuusikymmentä neliömetriä ruokalan sisäkattoa on romahtanut Harjurinteen koulussa Loviisassa Uudellamaalla. Kaupungin tilapalvelupäällikkö Antti Kinnusen mukaan romahdus havaittiin viime yönä yhden aikaan, kun katon romahtamisesta notkahtanut vesiputki ilmoitti laskeneesta paineesta.
– Levyrakenteet ja noin 20 kuutiota puhalluseristettä on tullut alas, Kinnunen sanoo.
Kukaan ei loukkaantunut romahduksessa. Koulu on pantu käyttökieltoon, ja Kinnunen arvioi ongelman selvittämisen vievän ainakin tämän vuoden.
Harjurinteen koulu on neljä vuotta vanha. Kinnusen mukaan koulusta on sisäilmaongelmien vuoksi ollut käytössä ainoastaan ruokasali ja liikuntasali, joten varsinainen opetus järjestetään jo valmiiksi olemassa olevissa väistötiloissa.
Loviisan keskustassa sijaitsevalla koululla on noin 500 oppilasta esikoululaisista yhdeksäsluokkalaisiin.

Rakentaja selvittää asiaa

Koulun on rakentanut Skanska, jonka edustajat olivat iltapäivällä selvittämässä tapahtunutta paikan päällä. Skanskan viestintäpäällikön Liisa Salmelan mukaan esimerkiksi vastuukysymyksiin ei voida ottaa kantaa ennen kuin asia on tutkittu.
– Nyt ollaan vielä hakemassa sitä informaatiota, mikä on tilanne, vahvistaa yksikönjohtaja Jarkko Koskipalo Skanskalta.
Koskipalo kertoo, että katon alapuolen rakenteet ovat osin pettäneet koulun ruokalan käytävässä, minkä takia osa alakaton levyistä on pudonnut alas. Koskipalon mukaan turman syistä tai tarkemmista tulevista toimenpiteistä on vielä ennenaikaista sanoa mitään.
– Skanska suhtautuu tähän erittäin vakavasti. Pyrimme ilman muuta huolellisesti selvittämään asioita ja mahdollisimman kiireellisellä aikataululla, Koskipalo sanoo.
– Olemme tietenkin kaupungin kanssa olleet yhteyksissä ja molemmin puolin pidämme ajan tasalla siinä, missä mennään.
Koskipalo arvioi, että kattoturmalla ja epäillyillä sisäilmaongelmilla ei ainakaan tämänhetkisen tiedon mukaan ole yhteyttä toisiinsa.
Sisäilma-asiassa Skanska on hakenut sovintoratkaisua Loviisan kaupungin kanssa. Koskipalon mukaan Skanska on selvittänyt asiaa ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa ja tarjoutunut tekemään koulussa toimenpiteitä asiantuntijalausuntojen perusteella. Neuvottelut kaupungin kanssa ovat kuitenkin vielä kesken.

Useita vastaavia tilanteita Uudellamaalla

Koulujen sisäkattojen romahduksia tai läheltä piti -tilanteita on lähiviikkoina koettu Uudellamaalla useita. Marraskuun alussa Oulunkylän ala-asteen luokkahuoneen sisäkatto romahti Helsingissä. Kaupungin mukaan romahduksen syyksi on epäilty rakenteellista virhettä, joka olisi tullut peruskorjauksen yhteydessä.
Viikkoa myöhemmin Kirkkonummella Veikkolan koulussa luokkahuoneen sisäkaton huomattiin taipuneen pahasti notkolle ja luokkahuone poistettiin käytöstä.
Loviisan sisäkaton romahtamisesta kertoi myös Loviisan Sanomat.

http://www.loviisansanomat.net/harjurinteen-koulun-uuden-osan-sisakattoa-romahtanut-alas/

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic