Lounais-Häme Ypäjä

Koulutaksipysäkin paikka palautettiin – Ypäjän sivistyslautakunta hyväksyi vanhempien vaatimuksen

Vanhempien vaatimus hyväksyttiin. Lautakunnan puheenjohtaja Sampsa Jaakkola: ei perusteita pysäkin siirrolle.
Koulukuljetukset ovat puhuttaneet Ypäjällä viime kesästä lähtien, kun reittejä muutettiin olennaisesti ja monen koululaisen matkat kotoa pysäkille pitenivät. Kuva: Lassi Puhtimäki
Koulukuljetukset ovat puhuttaneet Ypäjällä viime kesästä lähtien, kun reittejä muutettiin olennaisesti ja monen koululaisen matkat kotoa pysäkille pitenivät. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ypäjän kunnan sivistyslautakunta päätti hyväksyä Tarja Lintulan ja Markku Enqvistin vaatimuksen palauttaa heidän poikansa koulutaksipysäkki entiselle paikalleen.

Lintula ja Enqvist totesivat vaatimuksessaan, että heidän lapsensa koulutaksipysäkin paikka muutettiin täysin yksipuolisella päätöksellä heitä etukäteen asiasta mitenkään informoimatta.

– Pysäkin paikan siirto kerrottiin meille edellisenä päivänä taksiaikataulua koulutoimistossa kysyessämme, kuin ohimennen, sivulauseessa. ”Ai niin, poikanne taksipysäkki on sitten huomisesta alkaen Mannistentien risteyksessä”, Lintula ja Enqvist kirjoittivat.

Lue myös:  Koulukuljetukset närästävät Ypäjällä – Vanhemmat vaativat lasten tasapuolista kohtelua

Uusi pysäkki oli 2,5 kilometrin päässä pojan kodista ja 2 kilometrin päässä entisestä pysäkin paikasta. Lintula ja Enqvist esittivät, että taksipysäkin paikka muutetaan heidän kotipihalleen tai edes entiseen paikkaan puolen kilometrin päähän.

Vaatimuksessaan Lintula ja Enqvist vetosivat muun muassa siihen, että lapsia ei kohdella Ypäjällä tasavertaisesti.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Sampsa Jaakkola (kok.) kertoo, että pysäkki päätettiin palauttaa alkuperäiselle paikalleen. Jaakkolan mukaan lautakunta hyväksyi Lintulan ja Enqvistin vaatimuksen, koska ei ollut perustetta, miksi pysäkki oli siirretty.

Lautakunta käsitteli kokouksessaan muutenkin koulukuljetusperiaatteita ja kävi niistä vilkasta keskustelua, ja Jaakkolan mukaan työtä koulukuljetusten sääntöjen ja kustannusten tarkistuksista ja täsmennyksistä aiotaan jatkaa.

Tarja Lintula ja Markku Enqvist ovat tyytyväisiä, että heidän poikansa koulutaksipysäkki palautetaan entiselle paikalleen.

Kunnalta he eivät olleet saaneet asiasta ilmoitusta vielä keskiviikkoiltapäivään mennessä.

– Oikeus ja kohtuus on kuitenkin voittanut, Lintula ja Enqvist sanovat. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic