Lounais-Häme Lounais-Häme

Koulutuskuntayhtymältä positiivinen tilinpäätös – Taloudelliset ja toiminnalliset mittarit antavat aihetta tyytyväisyyteen

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä on hakenut opetusministeriöltä reilun 500 000 euron määrärahaa.
Forssan ammatti-instituuttia ylläpitävän Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän viime vuosi oli hyvä. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan ammatti-instituuttia ylläpitävän Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän viime vuosi oli hyvä. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän vuoden 2019 tilinpäätös on reilut puoli miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kuntayhtymän tilikauden tulokseksi muodostui 320 115 euroa. Varausten purkamisen jälkeen tilikauden ylijäämäksi muodostui 582 021 euroa. Konsernin tilikauden ylijäämä oli 345 322 euroa. Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä omistaa Forssan ammatti-instituutin ja Faktia oy:n.

Yhtymäjohtaja Maaria Silvius toteaa, että taloudelliseen tulokseen on syytä olla tyytyväinen.

– Toiminnalliset mittarit ovat myös positiivisia. Asiakasmittarimme, kuten opiskelijapalautteet ja tutkintojen suoritukset ja läpäisy, ovat hyvällä mallilla, Silvius sanoo.

Silvius kertoo, ettei koulutuskuntayhtymä juurikaan investoinut viime vuonna, vain välttämättömiä korjauksia tehtiin. Lisäksi opetusministeriön myöntämällä strategiarahoituksella tehtiin joitakin robottihankintoja.

Toimintatuottojen suhde toimintakuluihin oli viime vuoden tilinpäätöksessä hyvällä tasolla. Toimintatuotot laskivat edelliseen vuoteen verrattuna 3,7 prosenttia ja toimintakulut 5,6 prosenttia. Toimintatuotot olivat runsaat 12 miljoonaa euroa ja toimintakulut vajaat 11 miljoonaa euroa. Vuosikate oli runsaat 1,2 miljoonaa euroa, ja sillä saatiin katettua kaikki poistot. Kuntayhtymän jäsenkunnilta ei ole Forssan ammatti-instituutin toiminta-aikana vuosina 1994–2019 peritty rahoitusosuuksia toiminta-, investointi- tai rahoitusmenoihin.

– Olemme tyytyväisellä mielellä myös siksi, että olemme selvinneet vuonna 2018 voimaan tulleesta lainsäädännön muutoksesta, jonka myötä kaikki ammatillisen koulutuksen perustoiminnot muuttuivat. Se vei erityisesti työaikaa ja vaati kaikkien perustoimintojen järjestämistä uudelleen, Silvius sanoo.

Silvius toteaa, että myönteistä on myös se, että koulutuksen rahoitusta ollaan vahvistamassa valtakunnallisesti ja opetusministeriö on lisännyt oppilaitosten haettavaksi tarkoitettua rahoitusta.

– Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä on hakenut opetusministeriöltä reilun 500 000 euron määrärahaa. Jos saamme sen, käytämme sen opettajien ja ohjaajien lisäämiseen.

Yhtymävaltuusto hyväksyi vuoden 2019 tilinpäätöksen ja myönsi tilivelvollisille vastuuvapauden tilikaudelta. Yhtymävaltuusto päätti myös, että tilikauden tuloksesta kirjataan 200 000 euroa investointivaraukseksi Saksankatu 27:n kiinteistöjen peruskorjaukseen. Investointivarauksen ja varausten purkamisen jälkeen tilikauden ylijäämäksi muodostuva 582 021 euroa kirjataan tilikauden ylijäämätilille. Yhtymävaltuusto päätti, ettei peruspääomalle makseta korkoa vuonna 2020. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic