Lounais-Häme

Koulutyö jatkuu Teurolla ja Letkulla elokuussa

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi Tammelan kunnanvaltuuston kouluverkkopäätöksen, joka olisi päättänyt opetuksen Letkun ja Teuron kyläkouluissa jo toukokuuhun.

-Tämä tarkoittaa sitä, että koulutyö jatkuu elokuussa sekä Letkun että Teuron kouluissa. Syyslukukausi alkaa siis normaalisti 16. elokuuta, toteaa sivistystoimenjohtaja Mari Haapanen.

Haapasen mukaan asia tulee uudelleen kunnanhallituksen käsittelyyn ja myöhemmin kunnanvaltuustoon syyskauden aikana.

-Kunnanjohtaja palaa lomalta heinäkuun puolivälissä ja ryhtyy yhdessä puheenjohtajiston kanssa valmistelemaan kouluverkkoasiaa uudelleen. Hallinto-oikeuden päätöksen yksityiskohtiin ja perusteihin paneudumme tarkemmin juhannuksen jälkeen, Haapanen lisää.

Haapanen ei ota tässä vaiheessa kantaa siihen kuinka pitkään opetus jatkuu.

-Opetus alkaa normaalisti elokuussa, hän toistaa.

Letkulla ja Teurolla oikeuden ratkaisu otettiin iloisena vastaan.

-Uskoimme asiaan koko ajan, ja hallinto-oikeuden päätös näyttää perustuvan samoihin argumentteihin kuin meidän valituksemmekin, Letkun koulu vanhempien aktiivi Markus Hätönen toteaa.

Teuron-Kuuslammin kylätoimintayhdistys ry:n puheenjohtaja Mikko Pietilä sanoo, että jo valtuuston päätökselle saatu täytäntöönpanokielto oli poikkeuksellinen.

-Kyläkoulujen lakkauttamista ajaneet eivät uskoneet siihenkään, saati päätöksen täyteen kumoamiseen. Teimme kuitenkin läksymme ja tiesimme, että mahdollisuus on olemassa, Pietilä lisää.

Kylillä iloitaan nyt ratkaisusta, mutta laakereilla ei levätä saati irvailla vastapuolelle.

-Kyllä tämä hyvältä tuntuu, mutta erävoittohan tämä vain on, Hätönen ja Pietilä toteavat.

Hätönen sanoo, että letkulaiset ovat asian suhteen jatkossa valppaina.

-Tällaisia yllätyksiä ei saa enää päästä tulemaan. Työ jatkuu, sillä kyläkoulujen lakkauttamista on Tammelassa ajettu pitkään. Mihin se piintynyt tapa niin vain häviäisi, hän huomauttaa.

Teurolaiset ryhtyvät juhannuksen jälkeen sorvaamaan kunnalle omaa esitystä siitä miten koulun tulevaisuus kylässä voidaan turvata.

-Tämä episodi aiheutti meidän kylälle jo muuttotappiota, Pietilä harmittelee.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus velvoittaa lisäksi Tammelan kunnan korvaamaan oikeudenkäyntikuluja yhteensä 200 eurolla. Päätökseen voi hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kunnanvaltuusto päätti helmikuussa, että kouluverkkoa kursitaan kunnassa kokoon. Tänä vuonna oli tarkoitus lakkauttaa Letku ja Teuro ja elokuussa 2017 Myllykylän koulu. Kaukjärven aika olisi 2019. Kirkonkylän koulukeskukselle on tarkoitus remontoida lisätilaa FAI:lta vapautuviin rakennuksiin.

Lisäksi Tammelassa toimivat Portaan ja Riihivalkaman kyläkoulut. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic