Lounais-Häme

Koulutyö turvattava vaikka viranomaisvoimin

Perussuomalaisten Hämeen piiri julkaisi kevätkokouksessaan Heinolassa kannanoton, jossa vaaditaan työrauhaa koulutyöhön. Piiri pitää huolestuttavana, että joissakin tapauksissa työrauhaa on jouduttu turvaamaan jopa poliisin järjestystoimien avulla.

Perussuomalaiset vaatiikin, että kouluihin on saatava syntymään sellainen työilmapiiri, että koulurauha pystytään turvaamaan opetusministeriön, koulujen ja lasten vanhempien ennakoivan yhteistyön turvin.

Lääkkeeksi piiri ehdottaa sitä, että käytetään rohkeasti jo olemassa olevia keinoja järjestyksen ja ilmapiirin turvaamiseksi.

-Tältä osin opettajia on tuettava opetusarvovallan säilyttämiseksi kouluissa. Tässä tarvitaan sekä valtakunnallisia ohjaustoimia että paikallisia toimia.

Piiri kannattaa myös paikallispoliisien vierailuja kouluissa opetustuntien puitteissa. Tarvittaessa tätä viranomaisosuutta tulee perussuomalaisten mukaan olla mahdollisuus lisätä paikallisten olosuhteiden mukaan.

Lisäksi perussuomalaiset kiinnittää huomiota oikeiden ryhmäkokojen ylläpitoon, kouluavustajien riittävään määrään, oppilaiden tasoerojen huomioimiseen ja riittäviin tukitoimiin oppilaslevottomuuden hillitsemiseksi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti