Lounais-Häme

Kouluverkko uuteen tarkasteluun Tammelassa

Tammelan kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan lähettää kunnan kouluverkkoa koskevan valtuustoaloitteen sivistyslautakunnan valmisteltavaksi.

Aloitteessa toivotaan, että Tammelan asukasmäärä kääntyisi nousuun kunnan vetovoimaa vahvistamalla, ei kyläkouluja lakkauttamalla.

Aloitteen allekirjoittajina on keskustan valtuustoryhmä, meidän Tammela -valtuustoryhmä ja vihreiden ryhmästä Jan Löfstedt.

 

Kunnanvaltuusto päätti helmikuussa lakkauttaa neljä kyläkoulua.

Allekirjoittajien mukaan koulujen lakkautus heikentää kylien houkuttelevuutta etenkin lapsiperheiden asuinpaikkana ja vaikuttaa negatiivisesti kunnan väestönkehitykseen, ja siksi päätös pitää heidän mielestään perua.

Allekirjoittaneet haluavat, että kunnasta löytyisi valinnanvaraa asumiseen niin keskustaajamassa, kirkonkylän lähialueilla kuin haja-asutusalueen kyläkeskuksissa.

 

Aloitteessa esitetään, että kouluverkkopäätöksen toimeenpano keskeytetään ja päätös perutaan.

Allekirjoittaneet haluavat, että kouluverkkoa kehitetään ohjelmalla, joka vahvistaa koko kunnan vetovoimaa.

He haluavat, että valmisteluun otetaan mukaan sivistystoimen, opetushenkilöstön ja oppilaiden lisäksi koulujen kehittämiseen halukkaita yhdistyksiä, yrityksiä ja kuntalaisia.

 

Kunnanvaltuuston päätöksestä on tehty kaksi valitusta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valituksia ei ole vielä käsitelty hallinto-oikeudessa eikä valitusten käsittelypäivä ole vielä tiedossa.

Toisen valituksen allekirjoittajat ovat Ilkka Tuovinen, Erkki Salama, Katariina Suutela, Tuomas Rantala ja Tero Nieminen. He vaativat, että kunnanvaltuuston päätös kumotaan.

Toisen valituksen jätti Tuomo Tuovinen. Myös hän vaati päätöksen kumoamista. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic