Lounais-Häme

Kouvottarien kotitaika rikki Alun käsittelyssä

Ella Salminen raastoi sarjan levypallokuningattaren tontilta yhdeksän hyökkäyslevypalloa.
Alku kukisti toisen kerran reilun kahden viikon sisään Kouvottaret. Mia Loyd teki forssalaisjoukkueelle nyt 18 pistettä.

Forssan Alku on naisten Korisliigakauden ensimmäinen joukkue, joka onnistui hakemaan täyden pistepotin Kouvolasta. Kouvottaret kompastui keskiviikkona erityisesti ensimmäistä liigakauttaan pelaavaan Ella Salmiseen, joka raapi ottelussa huimat yhdeksän hyökkäyslevypalloa. Alun vierasvoitto kirjattiin 78–71 (36–31).

Ottelun alku lupaili vieraille helppoa iltaa. FoA piti kotijoukkueen tehokkaasti pois korin alta hyökäten itse monipuolisesti. Alun johto oli parhaimmillaan jo 13 pistettä, mutta kuten naiskoripallossa niin usein, tämäkään ei vielä riittänyt, vaan pisteet jaettiin vasta lopussa.

Alku sai pallon hyökkäysalueelle tilanteessa 68-73, kun aikaa oli kellossa reilut 20 sekuntia. Koko halli odotti mahdollisimman pitkää hyökkäystä ja sekuntien tappamista, mutta Meral Bedredtin päätti toisin ja tulitti välittömästi pallon saatuaan kolmosen – sisään.

– Se oli kyllä todella vapauttava kolmonen, vaikka ei ollutkaan maailman fiksuimpia heittoja, Alun valmentaja Risto-Matti Rousku huokaili tuloksekkaan lopun jälkeen.

 

Kouvottaret pääsi pitkän tauon jälkeen otteluun mukaan kahdesta syystä. Forssa vaihtoi palloscreenejään liikaa, ja kotijoukkueen terhakka vaihtopelaaja Maria Koskinen painosti tukun riistoja.

– Passivoiduttiin vähän, minkä johdosta mentiin pitkään tasatahtia. Lopussa meinattiin vielä laittaa peli jännäksi, mutta Emily Kinneston käytti muutaman palloscreenin hyvin ja teki tilanteista tärkeät korit, Rousku pohti.

Vaikka Bedredtin ja Kinneston tekivät ratkaisevia koreja, Salminen oli koko 40-minuuttisen hahmo. Hän paini sarjan levypallokuningatteren Claire Lamunun kanssa erittäin ansiokkaasti, liikkui puolustuksessa kympin arvoisesti ja teki sivussa alta vielä 13 tärkeää pistettä.

– Juu, videoita oli katsottu, eli tiesin pitkiä tyttöjä tulevan vastaan. Me saimme onnistumiset oikeisiin kohtiin, vaikka Kouvottaret tulikin vielä tuntumalle, Salminen arvioi.

Liigatulokas näkee Alun hyvän kausistartin takaa hyvän kesän. Joukkue on pystynyt tekemään täysipainoisesti töitä menestyksen eteen.

– Mutta kautta on vielä niin paljon edessä, ettei tässä kannata kovin hyvään oloon tuudittautua, 28 minuuttia huhkinut Salminen muistutti.

 

Kouvottarien valmentaja Mika Hartonen myönsi, että jatkuva takaa-ajajana olo syö.

– Olimme pehmeitä. Ja se on henkiseti rankkaa, kun olet koko ajan perässä. Meille tuli puolustuksessa harmillisen paljon kommunikaatiovirheitä, ja Ella Salminen todella hoiti roolinsa mallikkaasti, Hartonen kiteytti.

Järjettömän pitkäkätinen Lamunu vei 17 levypalloa, mutta Taeler Deerin ja laituri Camille Zimmermanin yhteys ei ainakaan keskiviikkona toiminut. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat