Lounais-Häme

Kova peli vaatii veronsa

Koripallo

Forssa

Forssan Koripoikien amerikkalaisvahvistus Bruce Reed on oikeastaan laituri, mutta FoKoPossa mies pelaa lähinnä sentterinä korin alla. Tämä rooli tuo parimetriselle Reedille paljon pinnoja ja levypalloja, mutta myös mustelmia ja muita kolhuja ankarissa korinalusväännöissä vastustajan puolustuksen kanssa.

Näpit ja oikeastaan koko kroppa on kovilla, mutta Reed ei valita. Hän tekee kentällä työtänsä.

– Olen joukkueen voimaosastoa. Minun pitää pelata kovaa ja sillä on seurauksensa. Korin lähellä taisteleminen tuntuu, mutta kun on pelipäivä, olen jälleen rivissä, Reed vakuuttaa.

Bruce Reed on tällä kaudella kirjauttanut 19 pelaamassaan A-divisioonaottelussa 19,8 pisteen ja 8,4 levypallon ottelukeskiarvon. Hän on molemmissa tilastoissa joukkueensa kakkonen maanmiehensä, Reediä enemmän laidalla pelaavan Roderick Flemingsin jälkeen.

Toista kauttaan ulkomailla pelaava Reed on varsin tyytyväinen otteisiinsa A-divisioonassa, vaikka myöntää, että etenkin puolustuspelaamisessa hänellä on vielä parannettavaa.

– Pelaan mielestäni paremmin kuin viime kaudella. Olen kehittynyt, mutta vielä on paljon opittavaa.

Reed on kokoisekseen nopea ja urheilullinen. Pomppuakin löytyy, mieheltä nähdään donkkeja melkein pelissä kuin pelissä.

Laiturina aiemmin pelanneena Reediltä löytyy myös heitto. Kakkoset ovat uponneet Suomessa 57 prosentin tarkkuudella, kolmosistakin menee sisään useampi kuin joka kolmas yritys.

– Pelaan paremmin kun vaihdan paikkaa sisältä ulos ja takaisin. Se on hankalaa myös vastustajan puolustukselle, koska se ei tiedä mitä teen, Reed selittää pelityyliään.

FoKoPolla on riveissään kolme kelvollista amerikkalaisvahvistusta, mutta silti tavoitteena oleva pudotuspelipaikka on kiven alla. Joukkue on sarjassa seitsemäntenä, kuusi pinnaa eli kolme voittoa perässä neljännessä sijasta ja viimeisestä pudotuspelipaikasta.

FoKoPolla ei ole runkosarjassa kuin seitsemän peliä. Melkein jokainen jäljellä oleva ottelu pitäisi voittaa, mikäli joukkue mielii kivuta pudotuspeleihin ja välttää kauden loppumisen jo maaliskuun puoliväliin.

– Nousu pudotuspeleihin on mahdollista, mutta meidän täytyy pelata hyvin ja vastustajien ristiin.

Reedin mukaan FoKoPolla on hyvä joukkue, mutta joukkue ei ole saanut parastaan irti.

– En sanoisi, että meillä on paineita, mutta emme ole keskittyneet ja saaneet yhteispeliä toimimaan parhaalla tavalla.

Paineita Reed ei suostu lopuistakaan peleistä ottamaan.

– Meidän pitää nauttia pelaamisesta. Kun ottaa rennosti, voi yllättyä, kuinka hyvin silloin pelaakaan.

Liikkuva ja vahva Reed aikoo jatkaa uraansa ammattilaisena tämän vuoden jälkeen. A-divarin tasoisissa sarjoissa Reed pärjää korin alla, mutta mikäli hän mielii pelata tasokkaammissa sarjoissa, pitää hänen pelata laidalla.

Se vaatii kovaa treeniä ja puolustuspelaamisen kehittämistä.

– Tavoitteeni on tehdä pitkä ura. Uskon pystyväni pelaamaan hyvissä sarjoissa, kunhan saan sopivan tilaisuuden.

Kansasista kotoisin oleva Reed uskoo, että ura jatkuu ulkomailla. Missä maassa, se on vielä arvoitus.

– Pidän Euroopasta. Pelaan kuitenkin jatkossa siellä, mistä saan parhaan sopimuksen, amerikkalainen toteaa.

 

FoKoPon sentteri Bruce Reed
26 vuotta, pituutta vajaat kaksi metriä, painoa sata kiloa.Kotikaupunki Kansas City.Pelasi yliopistovuosinaan NCAA:n Morehead Staten yliopistojoukkueessa ja NAIA:ssa Pikeville College Bearsissa.Ennen Suomeen ja Forssaan tuloaan palloili Meksikossa ja Ranskassa Brestissä.Ranskan nelostasolla Brestin joukkueessa 17,3 pisteen ja 8,0 levypallon ottelukeskiarvo.Tällä kaudella FoKoPossa 19,8 pisteen ja 8,4 levypallon keskiarvo.Aloitti koripalloilun 12-vuotiaana. Muuta urheilutaustaa amerikkalaisesta jalkapallosta, baseballista ja yleisurheilun hyppylajeista.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti