Lounais-Häme

Kovaa kyytiä Kettuselta

BILJARDIPALLON HEITTO

Jokioinen

Sataa haettiin, mutta kahdeksankymmentäseitsemän saatiin. Epävirallinen maailmanennätystulos toki sekin.

– Hyvältä tuntui. Odotin kyllä, että sata menee rikki. Pallo onkin aika painava, tuumi ennätysmies Janne Kettunen heittojensa jälkeen perjantaina.

JOKIOISLAINEN Kettunen, Heittolajit ry:n pitkäaikainen puuhamies, pelaa kotonaan usein biljardia. Siinä palloja pusseista takaisin biljardipöydälle nostellessaan Kettusen mieleen tuli, että mitenkä tällainen pallo mahtaisi lentää? Ja onko sitä kukaan koskaan edes heittänyt?

Googletusten ja Guinnessin ennätyskirjojen selailun jälkeen Kettunen tuli siihen tulokseen, ettei biljardipallolle ole kirjattu heittotuloksia. Hän päätti kokeilla, miten kovaa pystyy palloa heittämään.

– Tuli mieleen, että jotain uutta pitäisi kokeilla. Biljardipallo sopii hyvin käteen, Kettunen kertoo.

Kun Kettunen sai jokioislaisen pesäpalloikoni Teemu Mäntyvaaran hanskamieheksi ja poliisin piipahtamaan lahjomattomine tutkineen paikalle, kaikki oli valmista uuden, epävirallisen ennätyksen tekoon. Kettunen on aikoinaan heittänyt pesäpalloa tutkaan 106 kilometrin tuntivauhtia, joten hän arveli, että sata menee biljardipallollakin rikki.

NOPEASTI KÄY ilmi, etteivät biljardipallon heitto-ominaisuudet ole samaa luokkaa kuin pesäpallolla. Ensimmäinen yritys pesäpallokentän kupeessa jää 70 kilometriin tunnissa.

Kettunen riisuu pian takkinsa ja alkaa kiskoa tosissaan. Tutka näyttää tulosten kohenevan heitto heitolta, 80 km/h, 83 km/h, 86 km/h ja lopulta 87 km/h, varmuuden vuoksi vielä kahdesti.

Se saa riittää – tällä erää.

– Tämä meni aika pienellä treenillä. Kesällä yritän uudestaan, silloin pitäisi saada sata rikki.

JANNE KETTUNEN kokeilee myös pingispallon heittoa. Pingispallo lähtee miehen kädestä lujaa, mutta osoittautuu kuitenkin niin hentoiseksi, ettei tutka reagoi nopeasti hidastuvan pallon liikkeeseen mitenkään. Tulos jää kirjaamatta.

Se ei kuitenkaan jää Kettusta harmittamaan. Hänellä on lähestyvän kesän ennätysyritykseen uusi laji tai ainakin pallo mietittynä.

– Pingispallon voi unohtaa. Kesällä kokeilen golfpallon heittämistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti