Lounais-Häme

Kovaa on karsinta kuormaajamiesten

 

Kokeneempaakin jännittää, vaikka saman suorituksen tekee päivittäin omalla työmaalla. Ei siis ihme, että ensimmäistä kertaa Puunkuormauksen SM-kisan alkukarsintoihin osallistunutta Antti Talosta hermostutti hänen noustessaan nosturiin.

-Tottakai se jännitti. Metsässä ei ole yleisöä katselemassa suoritusta, mutta täällä on, forssalainen metsäkonekuljettaja kertoi suorituksen jälkeen.

Talosen kisasuorituksen ajo-aika on 6,34. Virhepisteet mukaan lukien loppuaika on 8,54.

-Parannettavaa vielä jäi, tuumii Talonen suorituksestaan, mutta kisan taustajoukoissa häärivä Metsäalan Kuljetusyrittäjien toiminnanjohtaja Kari Palojärvi lohduttaa:

-Selvästi ammattimiehen aika!

Puunkuormauksen SM-karsintakiertue saapui pitkän tauon jälkeen Forssaan, kun yksi alkukilpailuista järjestettiin tiistaina Haisionaukeella, Volvo Truck Centerin pihalla.

Nyt järjestettävä kisasarja on järjestyksessään 31:s. Forssassa edellisestä SM-karsintakisasta ehti vierähtää tovi. Vuonna 1993 kisapaikka oli kymppitien toisella puolella, nykyisen Autokeitaan pihalla.

-Kilpailu on laajentunut alkuajoista. Alussa kilpailijoita oli kolmisensataa, nyt heitä on koko kiertueella jo yli tuhat, vertailee alusta asti kisan järjestelyissä mukana ollut toimitsija Kalervo Rehmanen.

Järjestäjät kutsuvatkin kilpailua Suomen suurimmaksi ammattitaitokisaksi. Ja taitoa huippusuoritus vaatiikin.

-Ei se samalta näytä tuolla maastossa. Rataa on vaikeutettu monin tavoin, jotta se olisi haastava. Muulla tavoin taitoa olisi mahdoton mitata, arvioi kilpailua seuraamaan saapunut tammelalainen kuljetusyrittäjä Pekka Valtonen.

Kilpailussa puretaan ja lastataan Volvon tukkikuorma Logliftin nosturilla. Nopeus ja suorituksen laatu ratkaisevat.

Alkukarsintakisoja on yhteensä 20 Suomenniemen joka kolkassa. Loppukilpailuun valitaan viisi lääninmestaria ja heidän haastajikseen aikojen perusteella seuraavat seitsemän nopeinta kilpailijaa. FinnMetkossa järjestetään 2.9. SM-loppukilpailu, jonka paras saa mestaruuspokaalin ja Puunkuormaajamestarin arvonimen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti