Lounais-Häme

Kovakuntoisempi joukkue marssi välieriin

 

Harvemmin paras viidestä -palloilusarjassa noustaan 0–2-tappioasemasta ottelusarjan voittoon, mutta FPS sellaiseen ylsi Suomi-sarjan pudotuspeleissä ja millä tavalla. Joukkue käänsi kolmannen ottelun tappiotilanteen voitoksi, murjoi liminkalaisen AIK:n neljännessä pelissä jään rakoon jo avauserässä ja suorastaan ylikäveli vierasjoukkueesta ratkaisevassa viidennessä ottelussa Forssassa.

Suvereenin esityksen päätteeksi lukemat Palloseuralle 5-0 ja matka jatkuu välieriin sarjan suurta ennakkosuosikkia Imatran Ketterää vastaan.

-Kovakuntoisempi joukkue meni jatkoon. Vastustajalta loppui bensa jo oikeastaan kolmannessa ottelussa. Meillä on hieno joukkue, joka nousi upeasti tappioasemasta sarjan voittoon. Pelasimme koko ottelusarjassa yhden huonon erän. Jätkät jaksoivat tehdä töitä ja uskoa itseensä. Iso hatunnosto pelaajille, FPS:n päävalmentaja Asko Rantanen hehkutti taiston tauottua.

AIK aloitti aivan ensimmäiset minuutit aavistuksen terävämmin, mutta avausmaalin leipoi FPS ajassa 4.09. Jukka-Pekka Kurtelius ja Niklas Saha pääsivät 2–1-ylivoimahyökkäykseen. Kurtelius syötti ja pudotuspeleissä liekkeihin päässyt nuori Saha siirsi kiekon ohi AIK:n maalivahti Tomi Ristelin.

Ote pysyi maalin jälkeen Palloseuralla ja toinenkin maali syntyi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Pirteimmin esiintynyt ketju Tommi Takaveräjä-Joni Vuorela-Eetu Moberg rakensi ja Takaveräjä tälläsi kiekon aivan yläpesään, kun pelattuna oli runsaat yhdeksän minuuttia.

Toisessa erässä AIK hallitsi, mutta Palloseura iski ratkaisun kobran lailla. Joel Lehtonen ampui ylivoimalla ranteella siniviivalta ja Juuso Hämäläinen pisti rebound-kiekon sisään. Vain 18 sekuntia myöhemmin ajassa 34.38 Miska Alakoski nippasi Miska Niemen syötön maaliin.

Vain runsas kaksi minuuttia tästä ja Mikko Jaakkola iski loppunumerot ylänurkkaan Aleksi Karlssonin namupassista. Henri Viitala piti FPS:n maalilla nollat vuorenvarmalla työskentelyllä.

-Peli-ilme oli hyvä, vaikka painetila oli pelaajillakin kova. Jotkut huusivat kahden pelin jälkeen, että Viitala sulaa, mutta parempi maalivahti vei tämän sarjan, Rantanen muistutti.

Välierät alkavat jo lauantaina Imatralla, missä Ketterä on ottelusarjan selkeä suosikki.

-Valmistautuminen siihen sarjaan alkaa perjantaina. Kaikki paineet ovat isolla rahalla hankitulla joukkueella, jonka on pakko nousta. Meidän on saatava niille kriisi aikaan ja uskon, että meillä on keinot Ketterääkin vastaan, Rantanen sanoi. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic