Lounais-Häme

Kovat tyypit eivät hyväksy kiusaamista - katso video motoristien vierailusta Miinan koululla

Moottoripyörät kaartavat alakoulun pihaan juhlallisena letkana. Moottorien matala jyrinä säestää Miinan koulun oppilaiden hihkumista, kun he osoittelevat komeita pyöriä ja niiden ajajia.

Kun moottoripyörät on saatu parkkiin, motoristi Marko Saarinen kiertää koululaisten rivit jakaen yläviitosia. Lasten huomio on taattu. Seuraavaksi siirrytään asiaan.

Juhlasaliin marssii karunnäköistä väkeä. He järjestyvät riviin lattialla istuvien lasten eteen. Tunnelma on jännittynyt.

Etualalle astuu nahkaliivissään Ari Santaharju.

Kun mies alkaa puhua, lasten hartiat rentoutuvat ja suut vetäytyvät hymyyn.

-Jos kesällä ei sada lunta, on hyvä ilma, hän toteaa veitikkamaisesti ja aloittaa kertomalla retkestä, jolla yksi motoristeista söi 17 hillomunkkia.

 

Santaharjun jutut polveilevat tarinasta toiseen. Hän jututtaa lapsia ja kyselee lemmikeistä. Hän kertoo tarinan pojasta, joka etsi itselleen koiranpentua. Kun poika löytää sen, jonka haluaa, pennun omistaja on huolissaan valinnasta, koska pennulla on rampa jalka. Kun omistaja huomaa, että pojalla on metallinen jalkatuki, hän ymmärtää, että kaverukset ovat toisensa löytäneet.

Juttujen sävy on hauska, mutta lopulta tullaan vakavaan asiaan.

-Tehän tiedätte, että joskus kotona ei ole kaikki hyvin? Santaharju saa lapset myöntelemään.

Hän kertoo, kuinka joskus koulu voi olla se ainoa turvapaikka, jossa saa varmasti ainakin yhden lämpimän aterian päivässä. Jos koulukaveria kiusaa, saattaa viedä häneltä sen ainoan suojan ja turvan, mitä hänellä on. Lapset kuuntelevat vakavina. Asia herättää paljon ajatuksia.

Lopuksi Ari Santaharju esittää lapsille porukan vetoomuksen.

-Voitaisko sopia, että tästä lähtien tämä meidän koulu on aina semmoinen, missä kaikki voivat olla turvallisin mielin?

Oppilaat nyökkäilevät pontevasti ja huutavat: ”Joo!”

Motoristi hymyilee iloisesti. Tämä oli oikea vastaus. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic