Lounais-Häme Jokioinen

"Kovin samalta se näyttää" – Ville Impola sai kuvan Jokioisilla kohtaamastaan sudesta, mutta jälkikäteen

Pentti Pelliniemi on seurannut kakkostien tuntumassa liikkuvaa sutta riistakameroilla. Ville Impola on melko varma, että yksilö on hänen näkemänsä.
Pentti Pelliniemen Jokioisten Latovainiossa kuvaama eläin on tunnistettu sudeksi. Ville Impola on melko varma, että kohtasi juuri tämän yksilön mustikkaretkellään alkuviikosta. Kuva: Pentti Pelliniemi
Pentti Pelliniemen Jokioisten Latovainiossa kuvaama eläin on tunnistettu sudeksi. Ville Impola on melko varma, että kohtasi juuri tämän yksilön mustikkaretkellään alkuviikosta. Kuva: Pentti Pelliniemi

– Kyllä minua niin harmitti, että en saanut siitä kohtaamastani sudesta kuvaa, mutta nyt se minulla on, totesi Ville Impola ottaessaan torstaina yhteyttä Forssan Lehteen.

Forssan Lehti kertoi Impolan ja suden kohtaamisesta verkkosivuillaan keskiviikkona 12. elokuuta ja painetussa lehdessä 13. elokuuta. Impola tuijotti sutta silmästä silmään mustikkaretkellään kakkostien varalaskupaikan tuntumassa alkuviikosta.

Jutun julkaisemisen jälkeen jokioislainen Pentti Pelliniemi otti yhteyttä Impolaan.

– Pelliniemi lähetti minulle alueelta ottamiaan kuvia vaaleasta sudesta, ja kovin samalta se näyttää. Takaa otetusta kuvasta tunnistin takapään valkoisen viirun, jollainen oli näkemälläni eläimellä, Impola kertoo.

Kahdeksan eri riistakameraa

Pentti Pelliniemi on seurannut vuosien ajan Jokioisten, Humppilan ja Forssan alueen luontoa ja villieläimiä kahdeksan eri riistakameran turvin.

Todennäköisesti juuri Impolan kohtaaman suden hän on onnistunut ikuistamaan myös auton ikkunasta Latovainiossa.

– Silloin minulla oli mukana pitkä putki kiinni kamerassa. Se oli menossa tietä pitkin, mutta avasin ikkunan ja pyysin sitä piruuttani kääntymään. Se kääntyi katsomaan minuun, ja lyhyen hetken aikana sain kuvan sivusuunnasta. Sitten se jatkoi matkaansa.

Jokioisten-Humppilan alueella liikkuva susi on tallentunut Pentti Pelliniemen kameran lisäksi riistakameroihin.

Lue myös: Luke: Kanta-Hämeessä on vain yksi susilaumareviiri Humppilassa – Rengon susilaumaa ei enää ole

Jäljet tutkittu ja tunnistettu

Pelliniemen mukaan susia on nähty alueella viime vuosien aikana toistuvasti.

– Niitä on nähty useamman ihmisen silmin valtatien varressa, Kuuman pelloilla ja Latovainiossa, hän kertoo.

Pelliniemen mukaan eläin ja sen jäljet on tunnistettu sudeksi. Pelliniemi on itse metsästäjä ja mukana SRVA:ssa eli Suurriistavirka-avun toiminnassa.

Pelliniemi sanoo, että alue Forssan Vieremästä kohti Jokioista ja Humppilaa on eläimistöltään rikas.

– Kaikki muut paitsi karhu on tallentunut riistakameroihini. Ahmakin meni alueen läpi taannoin, hän kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic