Lounais-Häme

Kovuutta korin alle ja kauemmaksikin - Salminen ja Kinneston Alkuun

Alkavaan liigakauteen valmistautuva Forssan Alku vahvistuu kahdella uudella pelaajalla. Joukkue vankistaa rivejään viime kaudella Tampereen Pyrinnössä pelanneella senterillä Ella Salmisella ja amerikkalaisella takapelaaja Emily Kinnestonilla.

Parikymppinen Salminen tuo Alkuun levypallovoimaa ja taistelutahtoa. 185-senttinen Salminen pelasi Pyrinnössä 1. divisioonaa viime kaudella 8,5 pisteen, 6,8 levypallon ja 2,9 syötön ottelukeskiarvolla.

Pyrinnön kasvatti on pelannut yleensä sentterinä, mutta viihtyy myös pitkän laiturin tontilla nelospaikalla.

-Odotan tosi paljon alkavaa kautta. Uskon, että pystyn kehittymään Alussa. Meille näyttää tulevan joukkue, jolla on kaikki mahdollisuudet edetä play off -peleihin, Salminen sanoo.

Salminen on Alun valmentajana jatkavalle Risto-Matti Rouskulle tuttu pelaaja jo juniorivuosiltaan.

-Ella Salmisella on perusasiat hyvin hallussa. Hän pelaa kovaa ja on hyvä joukkuepelaaja. Uskon, että hän tulee pelaamaan meillä ihan hyviä minuutteja, Rousku tuumi.

 

Amerikkalaisesta Emily Kinnestonista odotetaan Alkuun pelintekijää. Kinneston valmistui keväällä washingtonilaisesta American Universtitysta. AU:n joukkue selvisi päättyneellä kaudella sarjansa alueen lopputurnaukseen.

Viime kaudella noin 172-senttinen Kinneston kokosi 15,4 pisteen ottelukeskiarvon. Hän aloitti kahdella viimeisellä pelikaudellaan kaikki yliopistopelinsä avauskokoonpanossa. Kinnestonin suomalainen joukkuekaveri Elina Koskimies kehui takapelaajaa kovasti Rouskulle.

– Kinneston on sporttinen takamies. Hän pelaa fyysisesti ja pystyy tekemään monipuolisesti koreja, Rousku sanoo.

Suomeen ja Forssaan jenkki on tulossa syyskuussa, kuten Alun toinenkin amerikkalaispelaaja, viime kaudella huimiin teholukemiin naisten Korisliigassa yltänyt Mia Loyd.

 

Alulla on nyt valmiina seitsemän pelaajasopimusta. Salmisen, Kinnestonin ja Loydin lisäksi joukkueessa pelaavat ensi kaudella ainakin Meral Bedretdin, Hanna Vapamaa, Elli Koskinen ja Jenna Toivonen. Lisäksi Alku neuvottelee jatkosta 5–6 muun pelaajan kanssa. Valmennusporrasta Alku on vahvistanut Rami Salosella.

-Tilanne näyttää ihan hyvältä. Uskon, että saamme vahvan ja viime kautta laajemman rosterin, Rousku kertoo.

Alulla on menossa omatoiminen valmennusjakso, joukkueharjoituksiin palataan 6. elokuuta Holjien jälkeen. Pelituntumaa haetaan Feeniksissä syyskuun alussa järjestettävällä turnauksella, jossa kotijoukkueen lisäksi pelaavat ilmeisesti Äänekosken Huima, Turun Riento ja BC Nokia.

Alku pelaa tuossa vaiheessa vielä kotimaisin voimin, joten divarista tuleva vastus katsottiin sopivaksi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic