Lounais-Häme Ypäjä

Kraapolle myös sivistystoimenjohtajan tehtävät Ypäjällä

Ypäjän ja Jokioisten välillä on aloitettu keskustelut mahdollisesta kirjastoyhteistyöstä.
Juha Kraapo ottaa vastuulleen Kartanon koulun rehtorin työn lisäksi sivistystoimenjohtajan tehtävät. Kuva: Tapio Tuomela
Juha Kraapo ottaa vastuulleen Kartanon koulun rehtorin työn lisäksi sivistystoimenjohtajan tehtävät. Kuva: Tapio Tuomela

Kartanon koulun rehtori Juha Kraapo toimii jatkossa Ypäjällä koko sivistysalan esimiehenä. Kraapon vastuulle lisättiin rehtorin viran lisäksi sivistystoimenjohtajan sekä kirjastonjohtajan tehtävät.

Ypäjän aiempi kirjastotoimenjohtaja-sivistystoimenjohtaja Jasmiina Sillanpää jätti tehtävänsä kesäkuun alussa, minkä jälkeen tehtävät täytyi jakaa uudelleen.

Kraapo hoitaa sivistystoimenjohtajan tehtäviä Ypäjän kunnanjohtaja Riikka Riihimäen mukaan ainakin toistaiseksi. Siihen, tuleeko sivistystoimenjohtajan tai kirjastonjohtajan virat jossain vaiheessa uudelleen hakuun, ei kunnanjohtaja ota kantaa.

– Kaikki pyörii tällä hetkellä normaalisti, joten emme ala kiirehtiä. Katsomme tarkasti ja rauhassa, jotta päätöksistä tulee hyviä ja kestäviä.

Kraapo työskenteli aiemmin Säkylän sivistystoimen hallintopäällikkönä sekä Köyliön kunnassa yhteensä viisi vuotta rehtorin sekä sivistysjohtajan yhdistelmävirassa ennen Ypäjälle siirtymistään, joten hänellä on kokemusta sivistysalan laajemmasta esimiestyöstä. Kraapon edeltäjä Heikki Vainio työskenteli niin ikään Kartanon koulun rehtorina sekä sivistystoimenjohtajana.

Riihimäki kertoo, että keskustelut mahdollisesta kirjastoyhteistyöstä Jokioisten kanssa on aloitettu tämän viikon aikana. Mitään aikataulua päätöksille ei neuvotteluissa ole asetettu.

– Meillä on siitä hyvä tilanne, että kirjasto on normaalisti auki työntekijöiden avulla. Lähinnä nyt suunnittelemme, että miten teemme asiat jatkossa, ja käymme läpi eri vaihtoehtoja. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic