Lounais-Häme

Kreikan maastopaloissa on kuollut ainakin 79 ihmistä - tuli uhkaa Kinetan kylää

Ateena
25.07.2018, 18:50

Ulkomaat

Kreikassa vahvistettiin keskiviikkona lisää maastopalojen aiheuttamia kuolemia. Paloissa on viranomaisten mukaan kuollut ainakin 79 ihmistä.
Eloonjääneitä etsivät pelastajat perkasivat keskiviikkona palon raunioittamaa Matia, joka sijaitsee Ateenasta nelisenkymmentä kilometriä itään.
Suuri osa kuolleista on löydetty Matin kylästä, jossa voimakkaan tuulen levittämä tulipalo aiheutti mittavia tuhoja.
Maastopalot kuuluvat Kreikan ja Euroopan modernin historian tappavimpiin. Vastaavaa nähtiin viimeksi vuonna 2007 Euboian saarella, jossa 77 ihmistä kuoli lieskoihin.
Kreikan hallinto ei toistaiseksi ole kertonut, kuinka monen ihmisen uskotaan olevan kateissa.
Kymmeniä Kreikan maastopaloissa loukkaantuneita oli vielä tiistai-iltana hoidettavana sairaalassa. Viranomaisten mukaan hoidettavana oli reilut 80 ihmistä, joiden joukossa oli lapsia.
Paloissa tiedetään loukkaantuneen yhteensä yli 180 ihmistä.

Sateita odotellaan

Punainen Risti tiedotti tiistaina, että Matissa sijaitsevan loma-asunnon liepeiltä löydettiin 26 ihmisen ruumiit. Kuolleiden joukossa oli lapsia.
– He olivat kenties perheitä, ystävyksiä tai ventovieraita, jotka yhdessä yrittivät suojautua ja päästä rantaan, pelastaja Vassilis Andriopoulos kuvasi näkyä.
– Matia ei enää ole, kuvaili naapurikaupunki Rafinan pormestari Evangelos Bournous tilannetta tulipalon jäljiltä.
Bournousin mukaan tulipaloissa on tuhoutunut tai vaurioitunut yli tuhat rakennusta ja 300 autoa.
Palon leviäminen pysäytettiin Matissa viranomaisten mukaan tiistaina illalla, mutta keskiviikkona maastopalot uhkasivat yhä Kinetan rannikkokylää, joka sijaitsee 50 kilometriä Ateenasta länteen.
Lähipäiville on ennustettu sateita, joista voi olla apua palojen saamisessa kuriin. Kreikan lämpötilat ovat liikkuneet 40 asteen yläpuolella.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic