Lounais-Häme

Krimin ampumisen uhrien määrä nousee - Putin syyttää tapahtuneesta globalisaatiota

Kertsh
18.10.2018, 16:58

Ulkomaat

Krimin niemimaalla oppilaitoksessa eilen tapahtuneen ampumisen kuolonuhrien määrä on noussut 20:een, kertovat viranomaiset. Lisäksi iskussa kuoli epäilty 18-vuotias tekijä, joka ampui itsensä. Haavoittuneita on venäläismedian mukaan yli 50.
Venäjän viranomaiset ovat jatkaneet tänään joukkoampumisen tutkintaa. Krimin niemimaan johtajan Sergei Aksjonovin mukaan pyrkimyksenä on selvittää, mikä sai 18-vuotiaan nuorukaisen avaamaan oppilaitoksessa tulen ja räjäyttämään kotitekoisen räjähteen. Räjähde aiheutti monille oppilaille pahoja vammoja, ja joiltakin jouduttiin amputoimaan raajoja.
Aksjonovin mukaan epäilty tekijä vaikutti ulospäin kelpo nuorelta.
– Me emme voi käsittää, hän sanoi.
Entinen tyttöystävä kertoi kuitenkin venäläisille tiedotusvälineille, että nuorukaista oli kiusattu ja tämä oli sanonut suunnittelevansa kostoa.
– Hän saattoi sanoa, että oli menettänyt uskon ihmisiin, kun luokkatoverit nöyryyttivät häntä siitä, ettei hän ollut niin kuin muut, 15-vuotias Zlataksi nimetty tyttö kertoi RT-televisiossa.
Tapahtumapaikalla Kertshin kaupungissa ihmiset ovat muistaneet ampumisen uhreja muun muassa kukkasin ja hiljaisin hetkin. Surmansa sai 15 oppilasta ja viisi opettajaa.

Putin: Mallia Yhdysvalloista

Presidentti Vladimir Putin kommentoi ampumista Sotshissa sanomalla, että tapahtunut on seurausta globalisaatiosta, internetistä ja Yhdysvalloista otetusta mallista.
– Kaikki alkoi traagisista tapahtumista yhdysvaltalaisissa kouluissa, Putin sanoi.
– Me emme luo terveellistä internetsisältöä nuorille ihmisille, ja se johtaa tällaisiin tragedioihin.
Paikallisessa mediassa isku otsikoitiin Venäjän Columbineksi viittauksena Yhdysvalloissa vuonna 1999 tapahtuneeseen kouluampumiseen, jossa kuoli yhteensä 15 ihmistä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic