Lounais-Häme

Kristiina Mäki juoksi jälleen 5 000 metrin mestariksi

Jyväskylä
22.07.2018, 15:33

Urheilu-uutiset

Kristiina Mäki säilytti Jyväskylässä valta-asemansa 5 000 metrin juoksussa. Mäki juoksi sunnuntaina Kalevan Kisoissa neljänteen perättäiseen Suomen mestaruuteen ajalla 16.11,72.
Suomen ja Tshekin kansalaisuudet omaava Mäki oli perjantaina 1 500 metrillä hopealla, mutta tällä kertaa Lahden Ahkeran juoksijan pitkä kiri toi kultaisen mitalin.
– Oli erittäin raskasta juosta näin kuumassa kelissä. Juoksu ei tuntunut oikein vapaalta. Voimat oli jo ihan lopussa, mutta päätin kokeilla pitkää kiriä. Onneksi se riitti voittoon, Mäki kommentoi.
Forssan Salaman Janica Rauma nousi loppusuoralla vielä Mäen kantaan, mutta taipui hopealle ajalla 16.12,17. Lähes koko matkan vetojuhtana toiminut Aliisa Vainio taipui pronssille.
– Maalissa olo oli kuin keitetyllä makaronilla. Olisi tietysti ollut hauska, jos joku muu olisi välillä vetänyt. Toisaalta sai kuitenkin juosta ryhmässä. En saanut tiputettua muita matkalla ja minulla kun kiriä ei oikein ole, niin tämä oli tulos, 10 000 metrillä kultaa pinkonut Vainio totesi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic