Lounais-Häme

KRP: Rikollisryhmälle toimitettiin luvattomia aseita Pohjois-Karjalasta - Asuntomurroissa varastettuja aseita käytettiin useissa rikoksissa

Itä-Suomesta varastetut aseet päätyivät United Brotherhood -rikollisryhmälle.
Poliisi takavarikoi United Brotherhood -jengiin liittyvän tutkinnan aikana kaikkiaan noin 30 ampuma-asetta. KUVA: Poliisi
Poliisi takavarikoi United Brotherhood -jengiin liittyvän tutkinnan aikana kaikkiaan noin 30 ampuma-asetta. KUVA: Poliisi

Keskusrikospoliisi epäilee neljän miehen välittäneen varastettuja konepistooleja, kivääreitä, haulikoita ja pistooleja United Brotherhood (UB) -rikollisjärjestölle.

Poliisin mukaan aseet päätyivät pimeille markkinoille Pohjois-Karjalassa tehtyjen asuntomurtojen yhteydessä.

Kymmenien aseiden välittämisestä epäillyt miehet eivät poliisin mukaan ole toimineet osana rikollisryhmää.

– Eivät ole järjestön jäseniä. Jonkinlainen yhteys on ollut, aseita on päätynyt välikäsien kautta, tutkinnanjohtaja Jarkko Timonen sanoo STT:lle.

 

Lue myös: Näin liivijengi United Brotherhood pitää vankeja otteessaan — Ex-rikollinen: ”Vankien vaimot pakotetaan nielemään jengin huumepaketteja” (28.4.2019)

 

Asevälitys paljastui, kun rikollisryhmältä takavarikoitiin suuri määrä aseita toisen rikostutkinnan yhteydessä. Turusta Helsinkiin laajentuneen tutkinnan yhteydessä takavarikoitiin kymmeniä aseita, muun muassa amerikkalainen rynnäkkökivääri, konepistooleja, kiväärejä ja haulikoita.

Kaikkiaan 16 ihmistä tuomittiin tänä keväänä huume-, kiristys- ja ampuma-aserikoksista. Oikeuden mukaan tuomituista 12 oli tehnyt rikoksia osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa.

 

Lue myös: Hämeen Poliisi epäilee United Brotherhoodilla olevan kytköksiä Sysmässä vuokramökin alta löytyneeseen huumekätköön (2.4.2019)

 

Poliisi epäilee, että UB:lle välitytyt aseet ovat peräisin Pohjois-Karjalassa tehdyistä asuntomurroista.

Osa aseista oli peräisin Ilomantsissa, Juuassa ja Joensuussa tehdyistä asuntomurroista. Osan alkuperää ei ole pystytty selvittämään.

Tekoja tutkitaan muun muassa törkeänä ampuma-aserikoksena ja törkeänä kätkemisrikoksena.

 

Lue myös: Hovioikeus tuomitsi rikollisjärjestö United Brotherhoodin ex-johtajan ja jengiläisen ehdottomaan vankeuteen 1,8 miljoonan euron kiristysjutusta (30.11.2018)

 

Aseiden takia tehdyissä kotietsinnöissä löytyi myös huumeita sekä iso määrä anastettua omaisuutta, josta alkoi myös laajan omaisuusrikossarjan tutkinta.

Tutkinnassa kävi ilmi, että rikoksissa asianosaisena ollut mies oli joutunut väkivallan ja uhkailun kohteeksi. Kaksi joensuulaista miestä on vangittuna epäiltynä tapon yrityksestä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Kokonaisuuteen liittyy KRP:n mukaan myös Tuupovaaran apteekkiin ja terveysasemalle tehty murto. STT-HäSa

 

Lue myös: Lahden jättimäisestä ekstaasitakavarikosta yli kahdeksan vuoden tuomio (31.5.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic